Voiculescu: Nimeni nu poate să îmi confişte averea pentru că nu am avere

Dan Voiculescu a declarat marţi, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, că nuse teme de o posibilă confiscare a averii sale, în cazul condamnarii în dosarul ICA, deoarece el nu mai are avere. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 10:04
Voiculescu: Nimeni nu poate să îmi confişte averea pentru că nu am avere

„Nimeni nu poate să îmi confişte averea pentru simplul fapt că nu am avere. Dacă se pune problema aşa-zisei confiscări extinse, confiscarea extinsă se referă la tot ce s-a întâmplat după 2012. Ca atare, eu neavând avere, confiscarea extinsă în cazul meu nu se pune problema. Totuşi, e bine pentru toată lumea să ştie că această confiscare de care se vorbeşte nu are nicio legătură cu fiicele mele. Are legătură cu dosarul ICA şi atât. Ca atare, nu se pune sub nicio formă problemă ca Antena 3, pe care şi-ar dori-o poate unii şi alţii să o ia, să mi-o confişte. Nu are nicio legătură trustul. Mai mult decât atât, trustul funcţionează bine, aseară am auzit că a avut nişe audienţe extraordinare”, a declarat Dan Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC a completat că el a donat totul fetelor sale prin acte legale. 

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar Sorin Pantiş a primit şase ani închisoare cu executare.