VOLKSWAGEN anunţă cum se repară maşinile din scandalul DIESELGATE

Decizie ce vizează sute de mii de şoferi români! După ce a precizat că nu dă niciun ban despăgubiri în Europa, Volkswagen a anunţat solutiile tehnice pentru rechemarea din scandalul emisiilor trucate. Deciziile vin după ce compania germană a spus că va acorda câte 1000 de dolari despăgubiri şoferilor americani afectaţi de Dieselgate.

26 nov. 2015, 07:15
VOLKSWAGEN anunţă cum se repară maşinile din scandalul DIESELGATE

Peste 100.000 de români se numără printre aceştia şi vor merge din ianuarie cu autoturismele în service în acest scandal fără precedent de pe piaţa auto.

CITEŞTE ŞI Proprietarii români de Volkswagen nu primesc DESPĂGUBIRI

Potrivit anunţului companiei germane pentru maşinile diesel de 1,6 litri va fi necesara instalarea unui convertor, iar intreaga actiune corectiva ar dura 60 de minute.

La masinile cu motoare de 2.0 litri va fi nevoie de o actualizare de soft, iar actiunea va dura in medie o jumatate de ora.

Pentru cele cu motoare diesel de 1,2 litri nu a fost anuntata solutia.

Compania promite ca va face acest lucru in cateva zile. Potrivit hotnews.ro, Volkswagen spune ca, dupa aceste operatiuni, masinile vor avea emisii de noxe conforme cu normele europene.

Desi obiectivul este de a nu afecta performanta masinilor prin aceste modificări,compania germană subliniaza ca nu este acum in masura sa garanteze ca intr-adevar asa se va intampla.