Volkswagen recheama în service 100 de maşini în service. Vezi ce probleme s-au găsit

Volkswagen recheama in service 101 automobile Tiguan comercializate in Romania deoarece este posibil ca o sudura neconforma a cadrului scaunelor sa le faca mai vulnerabile in cazul unui impact din spate.

07 dec. 2016, 08:23
Volkswagen recheama în service 100 de maşini în service. Vezi ce probleme s-au găsit

„Volkswagen AG a constatat faptul ca la modelele Tiguan dintr-o anumita perioada de fabricatie exista posibilitatea ca, din cauza unui cordon de sudura cu laser efectuat in mod necorespunzator, sa apara o rezistenta limitata a imbinarii sudate de pe mecanismul de reglare a spatarului scaunului cu lonjeronul lateral al spatarului scaunului. Astfel, nu se poate exclude riscul de accidentare pentru pasageri, in cazul unui impact din spate sever”, a anuntat producatorul auto.

Inspectia problemei in service dureaza circa trei ore.

Potrivit 0-100.hotnews.ro, la fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

Posesorii de masini Volkswagen Tiguan pot contacta si ei reteaua oficiala de dealeri si reparatori pentru a verifica daca masinile lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

Citeste şi: Care sunt maşinile second-hand de care trebuie să te fereşti