Volkswagen România cheamă în service sute de maşini

Noi veşti proaste pentru posesori Volkswagen! Un defect de fabricaţie, ce ar putea pune in pericol siguranţa copiilor, ii face pe cei de la Volkswagen România să recheme peste 400 de maşini in service pentru remedierea problemei

09 aug. 2016, 06:55
Volkswagen România cheamă în service sute de maşini

După imensul scandal legat de emisiile poluante, problemele tot continuă sa apară la Volkswagen, de această dată in România. Aşadar, în urma unui comunicat, Volkswagen a anunţat că a constat defecţiuni la încuietorile speciale pentru copii, care ar trebui sa îi impiedice pe aceştia să deschidă uşile din interior. Modelele vizate sunt: Volkswagen Tiguan, Golf, Polo si Up!, modele la care, din cauza unei posibile predeteriorări la scoaterea din matriţa de injecţie, maneta de blocare a siguranţei manuale pentru copii se poate rupe.

Siguranţa pentru copii se poate dezactiva neobservat in cazul unor şocuri mai puternice, si uşa poate fi deschisă din interior de către copii. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), măsura vizeaza 435 de automobile Volkswagen Up!, Polo, Golf si Tiguan.

Remedierea acestei probleme este gratuită, fiind suportată de fabricant, la fel ca si în alte cazuri. Iar posesori modelelor vizate vor fi contactaţi de dealerii Volkswagen pentru programare in service.