Volumul „Crăciunul regal” va fi lansat, miercuri, la Ateneul Român

Volumul "Crăciunul regal", o carte despre modul în care a fost petrecută Sărbătoarea Naşterii Domnului în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani, va fi lansat, miercuri seară, în foaierul Ateneului Român, în prezenţa autorilor - principesa Margareta şi principele Radu.

10 dec. 2013, 16:53
Volumul „Crăciunul regal” va fi lansat, miercuri, la Ateneul Român

Volumul este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi bogat ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă, informează, miercuri, Curtea Veche Publishing, scrie Agerpres.

În primul capitol se regăsesc informaţii despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucureşti (la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reşedinţa princiară din Şoseaua Kiseleff şi la Palatul Elisabeta) şi la Sinaia (Castelele Peleş, Pelişor şi Foişor).

Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reşedinţele Bramshill şi Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia şi Villa Serena de la Versoix, Elveţia, şi Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenţa, Italia), precum şi sărbătorile petrecute în România în anii 1989-2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.

Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinainte de plecarea Regelui în 1948. Ultima parte a cărţii cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001 până în prezent.

Lucrarea completează colecţia de cărţi regale ce apare la această editură începând cu anul 2011, oferind publicului volume despre evenimentele publice şi momentele mai puţin cunoscute care se petrec în mijlocul Familiei Regale a României.