Voronin, către Băsescu: Du-te la mama dracului în România şi fă acolo ce vrei, uneşte-te dacă vrei

Vladimir Voronin, fostul preşedinte al Republicii Moldova, a afirmat vineri că "declaraţiile de unire" cu România au fost semnate de moldoveni cu forţa şi prin mituire şi că Traian Băsescu trebuie audiat la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) pentru că ar submina statalitatea Republicii Moldova. Ca de obicei, referirile lui Voronin către Băsescu au fost însoţite de insulte.

RomaniaTV.net
09 feb. 2018, 17:25
Voronin, către Băsescu: Du-te la mama dracului în România şi fă acolo ce vrei, uneşte-te dacă vrei

Vladimir Voronin a spus la o emisiune tv că Traian Băsescu, preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Moldova, când era marinar „a căzut cu capul de puntea vasului și are probleme”, în timp ce noi ne uităm la el „ca la un om sănătos”, potrivit Deschide.md.

„Cum să fii cetățean al R. Moldova și să nu recunoști acest stat? Dar cine vă ține aici? Ai cetățenie română, ai pașaport românesc… du-te la mama dracului în România și fă acolo ce vrei, unește-te dacă vrei. Dar o să-i primească cineva acolo? Ei trebuie cuiva? Așa cum ne trebuie și nouă acest Băsescu. De ce nu este invitat Băsescu la SIS și întrebat ce caută el aici, cu ce scop a venit?”, a spus Voronin.

Fostul preşedinte moldovean susține că guvernarea caută variante mai ieftine pentru a accede în UE și, din acest motiv, nu intervine „la aceste Declarații de Unire”.

„Acolo, în România, fiecare a doua persoană trăiește sub limita sărăciei. Guvernarea nici nu a mârâit, când cele 14 localități au semnat declarații. Aceste declarații au fost semnate contra plată. Au venit din Chișinău emisari și i-a pus cu forța pe aleșii locali să semneze”, a mai spus Voronin.

Voronin s-a arătat şi deranjat de vizita făcută zilele trecute de ministrul Apărării din România, Mihai Fifor: „Am văzut că a venit la Chișinău ministrul Apărării român, cu o grămada de generali. Ei vor un batalion mixt. Ce, acest batalion să fie format dintr-un moldovean și 1 000 de români? Așa batalion a fost și în 1918, atunci când cei din Sfatul Țării au fost obligați să semneze Unirea”, a explicat liderul comunist.

Despre președintele R Moldova, Igor Dodon, Voronin afirmă că e nu e doar un „pozor (rușine – n.red) național, dar internațional”, deoarece este scos din funcție ori de câte ori vrea guvernarea.