Vosganian: Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi nu apare o ordonanţă cu tema graţierii şi amnistiei

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi nu este prevăzută o ordonanţă de urgenţă pe tema graţierii şi a amnistiei. Reacţia liderului ALDE vine după ce G4Media.ro a anunţat că Liviu Dragnea forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de guvern de marți. Informaţia a fost ulterior dezminţintă şi de ministrul Justiţiei. 

RomaniaTV.net
16 iul. 2018, 14:18
Vosganian: Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi nu apare o ordonanţă cu tema graţierii şi amnistiei

„Informaţiile noastre, dat fiind că avem alături de noi şi pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul sunt limpezi – mâine pe ordinea de zi nu este prevăzută o ordonanţă de urgenţă care să aibă ca temă graţierea şi amnistia”, a declarat Vosganian, la Parlament.

El a subliniat că Executivul nu are programată o altă şedinţă în această săptămână.

„Nu am niciun fel de mandat şi cred că nimeni nu poate da răspunsul dacă nu se va da deloc sau dacă se va da, pentru că, în acest moment, singura certitudine este că nu am fost printre promotori şi ea nu se va da în şedinţa de Guvern de mâine”, a spus Varujan Vosganian.

Tudorel Toader a declarat luni că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau avizare o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

„Tema discuţiei cu doamna premier – am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI – n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau şi ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării preşedinţiei Consiliului JAI”, a spus Toader.

Tudorel Toader a avut luni o întrevedere la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă, el fiind întrebat la sediul MJ de către jurnalişti ce a discutat cu şefa Executivului.

Ministrul Justiţiei a fost întrebat dacă printre subiectele de discuţie s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi.

„Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare”, a răspuns Toader.