Vosganian: Propuneri legislative ale ALDE sunt refuzate de Guvern, după care miniştrii se laudă cu acte normative pe acele teme

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, că propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de către Guvern, după care miniştrii de resort se laudă în public că vor iniţia acte normative pe acele teme.

RomaniaTV.net
16 iul. 2018, 15:18
Vosganian: Propuneri legislative ale ALDE sunt refuzate de Guvern, după care miniştrii se laudă cu acte normative pe acele teme

Varujan Vosganian a spus că trebuie discutată în coaliţie tema unor drepturi privind vechimea în muncă, în condiţiile în care că iniţiativa deputatului Alexandru Băişanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, „se laudă” cu o lege pe această temă, potrivit news.ro.

„Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştrii de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă”, a spus Varujan Vosganian, apreciind că situaţia este „anecdotică”.

De asemenea, deputatul ALDE Alexandru Băişanu a spus că iniţiativa depusă de al în urmă cu mai mult de o lună a primit aviz negativ de la Guvern, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat o Ordonanţă de Urgenţă pe această temă.

„Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă, cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ. (…). Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai ca să o treacă prin OUG, este o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanţă de urgenţă”, a declarat Băişanu.