Votul prin corespondenţă ar putea fi decis în toamnă

"Daca liberalii reusesc sa se puna de acord, avem suficient timp la toamna pentru legea votului prin corespondenta", siusţine Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD. 

02 aug. 2015, 08:45
Votul prin corespondenţă ar putea fi decis în toamnă

„Pentru liderii PNL, votul prin corespondenta nu este decat un subiect ofertant pentru declaratii bombastice si nu o tema politica reala. Daca intr-adevar si-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut parghiile necesare, intrucat detin presedintia comisiei parlamentare privind legile electorale. Numai ca in loc de o lege buna privind votul cetatenilor romani aflati peste hotare, avem patru proiecte de lege pe aceasta tema, am avut o motiune de cenzura, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe aceasta tema, iar acum, de ultima ora, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocata pentru Codul Fiscal.

Daca intr-adevar exista vointa politica din partea PNL, subiectul va putea fi transat de comisie si apoi de plenul Parlamentului in sesiunea de toamna, pentru ca alegerile din 2016 nu vor avea loc in septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfarsitul anului. Timp este asadar suficient, asa ca asteptam de la colegii liberali dovezi de responsabilitate si nu doar exercitii sterile de retorica”, susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.