VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veste bună pentru toţi românii, anunţ oficial de la ministerul Turismului despre TICHETELE DE VACANŢĂ

Acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte pozitive pentru economia românească, întrucât, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare.

RomaniaTV.net
02 nov. 2018, 07:33
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veste bună pentru toţi românii, anunţ oficial de la ministerul Turismului despre TICHETELE DE VACANŢĂ

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Ministrul Turismului a explicat că în județul Maramureș s-au înregistrat cu 600% mai multe cereri de autorizare.

„În acest an, sectorul turistic a beneficiat de o măsură care a adus încasări dar și cifre record cu privire la numărul de turiști. Au beneficit aproape 1,2 milioane de români de aceste vouchere de vacanță. Este cea mai importantă măsură pe care un Guvern a luat-o de la Revoluție încoace pentru sprijinirea acestui sector, vorbim de aproape 400 de milioane de euro investiți în acest sector. Aceste vocuhere de vacanță au fost scutite de impozit, de plata CAS și CASS, fiind impozitate doar cu 10%, impozitul pe venit.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2018: Lista unităţilor care acceptă TICHETE DE VACANŢĂ. Unde îţi poţi faci concediul pe banii statului

Această măsură a fost lăudată de întreaga industrie, chiar ne-au solicitat să o menținem și în anii viitori, motiv pentru care Guvernul a decis ca această măsură să fie continuată și anul viitor. De asemenea, acordarea voucherelor de vacanță a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare. Anul acesta am avut o creștere de aproximativ 10% a numărului de cereri pentru autorizare a spațiilor de cazare, raportat la anul trecut. Un exemplu elocvent este în Maramureș, în luna mai 2018 am avut o creștere cu aproape 600% a numărului de solicitări raportat la luna mai 2017″, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, într-o conferință de presă la Guvern, conform bugetul.ro.

De asemenea, de la 1 noiembrie, în turism se va aplica cota redusă de TVA de 5 %, ceea ce va reprezenta, fără doar și poate, un sprijin pentru acest sector.