Voucherele de vacanţă, eliminate! Decizia este oficială şi se aplică din acest an. Ce se întâmplă cu concediile bugetarilor

Publicat: Miercuri, 11 Iulie 2018 11:03 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 09:07 // Sursa: romaniatv.net

Abia introduse, voucherele de vacanţă s-au dovedit un eşec total şi vor dispărea. De la 1 decembrie, vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut. Nu e clar cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu. 

Tichetele de vacanţă au fost introduse in acest an pentru bugetari, insa se pare ca ele vor fi eliminate. De la 1 decembrie, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, vor fi eliminate. Prevederea se regăseşte în legea salarizării. Tichetele vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de vacanţă, la nivelul unui salariu de bază minim brut care, acum, este de 1.900 de lei.

Bugetarii îşi vând voucherele de vacanţă pe net. Cu cât se vinde un astfel de bon valoric

Modul în care se vor acorda indemnizaţiile urmează să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern. Potrivit informaţiilor obţinute de Observator, indemnizaţia se va acorda în numerar înainte ca angajatul să plece în vacanţă, urmând ca acesta să aducă facturi sau documente doveditoare în termen de şase luni. Adică să facă dovada că a folosit banii pentru cazare.

"Noi solicităm să se continue această poveste cu voucherele pentru că este bună pentru toată lumea. Pentru cei care deţin hoteluri nu doar pe litoral, în toată ţara, se bucură de creşterea vânzărilor pentru că toată lumea le poate folosi numai pentru vacanţe în România", declară Alin Burcea.

Potrivit agenţiilor de turism, tichetele de vacanţă au dus la creşterea vânzărilor pentru pachetele turistice cu destinaţii interne.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2018: Lista unităţilor care acceptă TICHETE DE VACANŢĂ. Unde îţi poţi faci concediul pe banii statului

9 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani concediu prima bugetari tichete vacanta vouchere de vacanţă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iul 09:46
Răspunde | Votează email 0 email
Roby
Asta este, de fapt, primul an cand au fost acordate vouchere de vacanta in sistemul bugetar. Asta pt ca, pana acum, desi legea exista de mai mult timp, acordarea voucherelor pt bugetari a fost interzisa explicit prin legea bugetului de stat.
In sistemul privat insa, aceste vouchere se acorda de ani buni, in functie, desigur, de disponibilitatea patronilor de a recompensa salariatii cu astfel de bonusuri si de capacitatea individuala de negociere. Dar se acorda! Foarte probabil acest stimulent (indiferent de forma in care este constituit) nu va mai fi acordat bugetarilor incepand din 2019, asa ca discutia despre indemnizatie e putin inutila.
11 iul 19:39
Răspunde | Votează email -1 email
COSTI
Am impresia că ,,deștepții de guvernanți” vor să bage dezbinare, zâzanie foarte mare între oameni cu diferențele astea salariale și de venituri între bugetari și privați.
11 iul 17:15
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
VB DR ANESTEZIST-HABEN SIE KEINE SORGE-WIR MACHEN DAS GANZ OFFEN AM TAG:
11 iul 19:35
Votează email 0 email
Ramon
JOREA STOP DA GROßE, DAS HEIßT ALLE DUMM DU WARST, DU BIST UND BLEIBST DU. KC VERPASST.
11 iul 16:31
Răspunde | Votează email 1 email
STEFAN
Iar îi îndoapă pe bugetari. Ia de la noi ,,boii” din privat și îndoapă bugetarii care ,,freacă menta” și nu fac nimic. Oare până când bătaia asta de joc ???
11 iul 14:10
Răspunde | Votează email 1 email
Emil
BĂTAIE DE JOC TOTALĂ. O să ajungă ca bugetarii, să ia prima de vacanță la fec cât e salariul unui inginer în privat (în Moldova). Chiar ne consideră ultimii ,,rahați” pe noi ăștia din privat ??? chiar am ajuns să ,,râdă” de un inginer și femeile de servici de la bugetari ??? OK. Vor veni alegerile din nou. O să îi voteze doar bugetarii.
11 iul 13:06
Răspunde | Votează email 2 email
Viorel
))))))))))))))))))))))))))) Ce ,,logica bugetară”... păi ori e primă de vacanță și îi cheltui cum vreau eu ca să simt că sunt în concediu, ori e ,,obligație de plată” ? mă obligi să cheltui cum vrei tu și unde vrei tu ? e o cacealma. S-au gândit că mulți bugetari nu vor avea cum să dovedească cheltuiala primei de vacanță și vor renunța la ea. Sau, chestia cu adusul ,,dovezii de plată” e doar de ochii electoratului. Vor aduce ,,dovezi ale plății” când s-a însura Kim Jong Un cu o fiică de-a lui Trump (dacă are). Of, Of, Of, ce mod de gândire...
11 iul 11:49
Răspunde | Votează email 3 email
Dorin
Altă majorare oferită bugetarilor pe ,,spatele” celor din privat. De la 1450 ron cât e prima de vacanță acum, le vor face 1900 ron. BRVOOO !!! în timp ce ,,proștii” din privat ,,trag” ca ,,boii în jug” pe salariul minim pe economie. Măi oare ăștia din guvern nu mai judecă deloc ??? oare nu își dau seama că ei prin facilitățile acordate mereu bugetarilor în detrimentul salariaților din privat vor încuraja plecarea multor salariați din privat către bugetari și totodată corupția va ,,înflori” că mulți doritori de angajare în sistemul bugetar vor recurge la tot felul de metode legale sau nelegale (mită) pentru a intra în sistemul bugetar ??? vor rămâne firmele private goale pentru că vor pleca foarte mulți, descurajați de diferența mare de salarizare între ei și bugetari. Dacă sistemul privat va cădea, de unde vor mai strânge bani la buget ,,deștepții neamului” ??? încă o dovadă că în sistemul bugetar e ceață ??? acele indemnizații, prime de vacanță se vor da în numerar ??? OK. Dar dacă beneficiarii primei de vacanță vor să își petreacă concediul la cort sau în propria rulotă ??? de unde să le aducă acte doveditoare că au cheltuit banii în scopul destinat ??? se va apele la facturi și chitanțe false ??? la cunoștințe și prieteni care au vreun hotel sau casă de vacanță pentru a le da hârtii doveditoare ??? poftim mentalitate de bugetari. E ca și cum un patron de firmă, cere angajaților să îi aducă pungile goale de la supermarket-uri unde au făcut cumpărături, drept dovadă că ei și-au cumpărat alimente cu bonurile de masă. NOAPTEA MINȚII. De pe zi ce trece, numai tâmpenii și bazaconii le fată mintea unora cu ,,mintea odihnită”. Oricum, electoratul din privat, vede că se face diferență mare între ei și bugetari, in cabina de vot, vor vota ca atare.Salariații din privat nu sunt români ?
11 iul 12:25
Votează email 2 email
Cătălin
Nu există logică în sistemul bugetar. Fac tot fără să gândească. La ei, contează momentul, clipa, dar, să se gândească la consecințele de viitor, nu. Nu au gândire antreprenorială, pentru că nu cheltuie banii lor, ci ai ,,prostimii”. Dacă ar cheltui banii lor, ar judeca altfel. O să îi ,,doară” la votare diferența care o fac între bugetari și privați. Atunci își vor da seama ce prostie au făcut. Până atunci... îndoapă bugetarii.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H