Voucherele de vacanţă, eliminate! Decizia este oficială şi se aplică din acest an. Ce se întâmplă cu concediile bugetarilor

Abia introduse, voucherele de vacanţă s-au dovedit un eşec total şi vor dispărea. De la 1 decembrie, vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut. Nu e clar cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu. 

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 08:03
Voucherele de vacanţă, eliminate! Decizia este oficială şi se aplică din acest an. Ce se întâmplă cu concediile bugetarilor

Tichetele de vacanţă au fost introduse in acest an pentru bugetari, insa se pare ca ele vor fi eliminate. De la 1 decembrie, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, vor fi eliminate. Prevederea se regăseşte în legea salarizării. Tichetele vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de vacanţă, la nivelul unui salariu de bază minim brut care, acum, este de 1.900 de lei.

Bugetarii îşi vând voucherele de vacanţă pe net. Cu cât se vinde un astfel de bon valoric

Modul în care se vor acorda indemnizaţiile urmează să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern. Potrivit informaţiilor obţinute de Observator, indemnizaţia se va acorda în numerar înainte ca angajatul să plece în vacanţă, urmând ca acesta să aducă facturi sau documente doveditoare în termen de şase luni. Adică să facă dovada că a folosit banii pentru cazare.

„Noi solicităm să se continue această poveste cu voucherele pentru că este bună pentru toată lumea. Pentru cei care deţin hoteluri nu doar pe litoral, în toată ţara, se bucură de creşterea vânzărilor pentru că toată lumea le poate folosi numai pentru vacanţe în România”, declară Alin Burcea.

Potrivit agenţiilor de turism, tichetele de vacanţă au dus la creşterea vânzărilor pentru pachetele turistice cu destinaţii interne.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2018: Lista unităţilor care acceptă TICHETE DE VACANŢĂ. Unde îţi poţi faci concediul pe banii statului