Vrei o căsnicie fericită? Urmează aceste 6 ponturi dovedite ştiintific

In vreme ce oamenii de stiinta n-au gasit inca formula magica pentru o casnicie de succes, studiile lor au scos la iveala cateva ponturi pentru un mariaj implinit.

21 dec. 2014, 20:42
Vrei o căsnicie fericită? Urmează aceste 6 ponturi dovedite ştiintific

1. Casatoreste-te cu o persoana care cheltuie la fel ca tine

Cumpatatii au tendinta de a rupe relatia cu persoanele care ariunca banii pe fereastra si, adesea, o casnicie intre aceste tipuri diametral opuse se va termina destul de repede.

Scott Rick, de la Universitatea Michigan – Ross School of Business impreuna cu echipa sa au realizat un sodaj la care au participat peste 1000 de persoane casatorite si necasatorite si au ajuns la concluzia ca oamenii au tendinta de a alege opusul modurilor lor de gestionare a banilor pentru intalniri romantice. Totodata, studiul a mai relevat faptul ca astfel de alegeri duc la conflicte in legatura cu banii pe termen lung si, in acelasi timp, scade satisfactia maritala comparativ cu cei care au ales o persoana cu un comportament asemanator in ceea ce priveste banii.

„Chiar daca un cheltuitor va avea datorii mai mari atunci cand este casatorit cu un alt cheltuitor decat daca ar fi casatorit cu un zgarcit, totusi, cheltuitorul va avea mai putine certuri despre bani daca are o relatie cu un alt cheltuitor”, concluzioneaza Rick.

2.  Faceti mult sex

Cu siguranta ca macar o data in viata ta ai intalnit un nevrotic (o persoana care se supara rapid, isi schimba starile emotionale des si este ingrijorata tot timpul). S-a demonstrat ca o astfel de persoana nu-si gaseste locul in nicio relatie de cuplu pentru ca se concentreaza mereu pe partile negative ale unei casnicii, sustin Michelle Russell si James McNulty de la Universitatea Tennessee.

Cercetatorii au descoperit ca sexul frecvent poate fi raspunsul pentru aceste persoane nefericite. Persoanele nevrotice care au parte de mult sex ajung la fel de satisfacute cu mariajul lor precum persoanele mai putin nevrotice, potrivit unui studiu publicat in Social Psychological and Personality Science.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.