Vrei o inimă sănătoasă? Iată ce trebuie să mănânci!

Ca să ai inima sănătoasă şi să previi apariţia afecţiunilor cardiovasculare, este importat să ai o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine şi în minerale. Iată ce alimente poţi consuma!

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 09:57
Vrei o inimă sănătoasă? Iată ce trebuie să mănânci!

Ciocolată neagră

Nu numai că este foarte gustoasă, dar este sănătoasă pentru inimă, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului, spun unele studii. Trebuie să alegi ciocolată amăruie, cu o concentraţie de peste 75% de cacao şi să consumi zilnic câte două-trei pătrăţele.

Peşte gras

Peştele gras, precum tonul, heringul, sardinele şi somonul, este aliatul perfect pentru a preveni bolile de inimă. Este bogat în Omega-3 şi vitamina D. Omega-3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Citeşte şi  Iată lista alimentelor care „curăţă” vasele de sânge

Vitamina D, care se găseşte din belşug în peştele gras, scade riscul de a suferi un atac de cord. Ideal este să consumi peşte de cel puţin două ori pe săptămână.

Soia

Cercetătorii japonezi au demonstrat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului de a suferi un atac de cord. Asta deoarece conţine foarte multe proteine, minerale şi vitamine, în special vitamina E.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro