Vrei sa ai dinti sanatosi? 8 alimente de care un dentist se fereste

Sa o recunoastem: nu toti oamenii sunt incantati sa dea ochi cu dentistul! Insa disconfortul creat de o durere de dinti nu prea are termeni de comparatie, ca sa nu mai vorbim de costuri, care nu sunt dintre cele mai mici.

RomaniaTV.net
10 iun. 2019, 03:09
Vrei sa ai dinti sanatosi? 8 alimente de care un dentist se fereste

Pentru a-ti limita serios riscurile unei cheltuieli substantiale pe scaunul stomatologic, iata cateva alimente de care dentistul se fereste, potrivit specialistilor Prevention.com.

1. Sucuri

Indiferent de tipul lor, cu zahar, fara zahar, cu acid fara acid, sucurile sunt dusmanul smaltului dintilor. „Daca vrei sa gusti putin, ar fi bine sa bei cu paiul pentru a limita contactul sucului cu dintii”, explica John F. Buzzatto, medic dentist, presedintele Asociaiei Americane a Ortodontistilor.

2. Mere

Daca ai dinti sensibili si slabi, ultimul lucru de care ar trebui sa te atingi sunt merele sau orice alte legume si fructe tari. „Cele mai multe cazuri de dinti rupti au fost inregistrate dupa consumul de mere sau morcovi. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele, ci doar sa le tai inainte in felii micute”, recomanda dr. Buzzatto.

3. Bomboane

E placut sa-ti amintesti de copilarie tinand o bomboana in gura. „Problema este ca sugand o astfel de bomboana expui intreaga gura pentru o perioada indelungata de timp la zaharul daunator. Iar daca le mesteci poti sa-ti rupi dintii, sa spargi plombele sau sa distrugi smaltul”, explica dr. Guillaume Lepine, medic stomatolog din Massachusetts.

De asemenea, oricat de tentant ar fi sa „gusti” din bucatile de gheata care ti-au ramas in pahar, ar fi bine sa nu o faci. Chiar daca nu contin zahar, cuburile de gheata sunt la fel de periculoase ca bomboanele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.