Vrei să ai gemeni? Iată cum îţi creşti şansele

Vrei sa ai gemeni? Ideea de a avea gemeni este incantatoare pentru multa lume. Daca ai un geaman sau daca ai in familie gemeni, sansele ca si tu sa ai, la randul tau, copii gemeni sunt mai mari decat ale persoanelor care n-au deloc gemeni in familie. Predispozitia genetica pentru a avea gemeni se aplica doar mamelor. Daca in familia femeii exista gemeni, ii cresc sansele de a avea o hiperovulatie.

01 feb. 2018, 09:24
Vrei să ai gemeni? Iată cum îţi creşti şansele

Cat de dese sunt sarcinile gemelare?

Multi experti in domeniul reproducerii sunt de parere ca majoritatea femeilor au sarcina multipla. Doar ca, pe parcurs, doar unul dintre embrionii de conceptie ramane viabil si supravietuieste.

Afla aici cum se dezvolta bebelusul saptamana cu saptamana.

Cum apar gemenii?

Sunt doua tipuri de gemeni: gemeni identici si gemeni non-identici. Gemenii identici sau monozigoti se formeaza cand ovulul fertilizat se desparte in doi embrioni diferiti. Acestia impart aceeasi structura genetica. De asemenea, gemenii identici impart aceeasi placenta. Gemenii non-identici sau dizigoti se formeaza din doua ovule separate fertilizate de doi spermatozoizi diferiti. Acesti gemeni au o structura genetica diferita si cate o placenta pentru fiecare.

Care sunt sansele sa ai gemeni?

In mod natural, o sarcina gemelara se petrece la fiecare 89 de sarcini singulare. Majoritatea sunt non-identice.

Cum imi cresc sansele de a avea gemeni?

– Inaintarea in varsta pare sa fie de ajutor. Specialistii spun ca organismul femeii intrat la perimenopauza elibereaza mai multe ovule luna de luna. Sarcinile gemelare sunt mai des intalnite in randul femeilor peste 35 de ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.