Vrei să ai un abdomen cu pătrăţele? Iată ce trebuie să faci pentru a arde grăsimile

Dacă îţi doreşti un abdomen cu pătrăţele trebuie să ţii cont de câteva reguli simple.

20 oct. 2014, 17:12
Vrei să ai un abdomen cu pătrăţele? Iată ce trebuie să faci pentru a arde grăsimile

Pentru a arde grasimea de pe abdomen ai nevoie de o alimentatie adecvata si de un antrenament de forta. Mai mult, este important sa te concentrezi pe repetari de calitate si nu pe cantitatea repetarilor. Mentine pozitia corecta si alege exercitii care sa iti permita sa executi seturi de cate 15-20 de repetari.

SFATURI UTILE pentru a avea un abdomen cu patratele

1. Mananca la 2-4 ore, 5-6 mese mici pe zi. Mancatul mai multor mese mici reprezinta o cale de accelerare a metabolismului si creeaza un efect termogenic in interiorul corpului, scrie culturism.ro. Prin combinarea proteinelor slabe cu tipurile si cantitatile potrivite de legume verzi, carbohidrati adecvati si grasimi in momentele potrivite, iti vei incarca metabolismul si se va tranforma intr-o masinarie care va arde grasimi 24 din 24. Desigur, macronutrientii trebuie sa varieze de la o persoana la alta.

2. Incearca sa mananci inainte de a fi flamand. Aceasta regula este legata de prima. Daca stai si astepti pana iti este foame, vei da iama in mancare, vei manca mai mult decat aveai nevoie si cel mai probabil vei regreta. Ar fi bine sa elimini din raza ta si alimentele tentante si neadecvate dietei tale.

3. Ia micul dejun. Este cea mai importanta masa a zilei, cea datorita careia iti va fi pornit metabolismul si care iti va tine sub control eforturile tale de slabire.

4. Nu cumpara alimente tentante. Tine departe de tine prajiturile, dulciurile, pizza congelata si toate celelalte alimente care stii ca sunt interzise. Organismul nu poate procesa mai mult de 6 grame de zahar, restul il va tranforma in grasime.

Citeşte şi Cum să ai pătrăţele, fără să faci abdomene clasice. Iată metode inedite

5. Prepara-ti mancarea din timp. Planificandu-ti mesele si preparandu-le din timp vei fi mai putin tentat sa iti cumperi cine stie ce produse interzise care sa iti satisfaca poftele. Daca ai posibilitatea, alege-ti o zi pe saptamana in care sa iti gandesti toate mesele si sa le si prepari.

6. Ai grija cum iti alegi sursele de proteine. Laptele care are printre ingrediente vitamine si minerale cel mai adesea le are adaugate suplimentar. Incearca sa eviti astfel de produse pentru ca sunt procesate. De asemenea, produsele din soia ar trebui reduse pe cat posibil. Soia conduce la secretia de estrogen. Estrogenul produce tesut adipos.

7. Bea cel putin 2 litri si jumatate de apa. Din moment ce organismul nostru este alcatuit din 70% apa, este esential sa bem apa pentru sanatate optima. Apa pregateste organismul pentru reducerea grasimii si va ajuta la elimiarea toxinelor daunatoare.

8. Elimina siropurile si alimentele ce contin fructoza. Majoritatea carbohidratilor determina cresterea productiei de insulina din pancreas, cea care actioneaza ca un semnal al creierului prin care esti avertizat ca nu mai trebuie sa mananci. Cand mananci alimente bogate in fructoza creierul nu mai apuca sa transmita acest semnal si asa cresc sansele ca tu sa mananci mai mult decat ar trebui si implicit sa te si ingrasi.

9. Tine-te departe de produsele fara zahar. Multe astfel de produse contin o gramada de calorii goale si ingrediente artificiale. Foloseste ca indulcitor produsele pe baza de stevie.

10. Evita mancarurile procesate. Evita pe cat posibil pastele din faina alba, painea alba, zaharul alb si orezul alb. Aceste produse nu au niciun fel de valoare nutritionala ori vreun efect benefic asupra organismului. Citeste cu atentie lista de ingrediente de pe ambalaj. Daca in continut este un ingredient pe care nu il poti citi, nu cumpara produsul.

11. Consuma multe fibre. Daca vrei sa te mentii sanatos, nu poti subestima importanta fibrelor din dieta. Fibrele imbunatatesc digestia, aduc colesterolul la niveluri adecvate, induc senzatia de satietate. Surse ideale de fibre sunt: merele, perele, zmeura, broccoli, varza de bruxelles, spanacul, fasolea si migdalele. Mananca in jur de 20-25 de grame de fibre zilnic.

12. Antreneaza-te mai inteligent, nu mai greu. Pentru arderea grasimii si obtinerea patratelelor trebuie sa lucrezi eficient, asa ca ai grija sa mentii totul la intensitate crescuta si concentreaza-te pe durata sesiunii de antrenament.

13. Cand faci cardio, executa intervale de intensitate crescuta. Elimina sesiunile plictisitoare de 60 de minute de cardio la banda si redu-le la 15-20 de minute de antrenament pe intervale cu intensitate crescuta.

Citeşte şi Ce sa mănânci ca să nu ai burtă: Alimentele care te ajută să ai abdomenul plat