Vrei să eviţi DEPRESIA DE IARNĂ? Iată ce trebuie să faci

Cercetătorii au descoperit de ce mulţi oameni sunt afectaţi de depresia de iarnă. Oamenii care suferă de tulburări afective sezoniere prezintă diferenţe importante în ceea ce priveşte nivelul normal de serotonină din creier.

23 oct. 2014, 18:33
Vrei să eviţi DEPRESIA DE IARNĂ? Iată ce trebuie să faci

Serotonina joaca un rol important in schimbarile noastre de stare. Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au scanat creierele a 34 de oameni folosind tomografia cu emisie de pozitroni (PET) atat vara, cat si in lunile de iarna, scrie feminis.ro care citează spring.org.uk.

Citeşte şi Simptome surprinzătoare ale depresiei

11 participanti au fost depresivi si 23 au fost sanatosi. Rezultatul arata diferente mari la nivelurile de proteina care transporta serotonina. Nivelul de proteina era cu aproximativ 5% mai crescut la pacientii depresivi, ceea ce duce la un nivel mai mic de serotonina pe timpul iernii. Asadar, pentru a evita depresia pe timp de iarna, este recomandat sa consumi alimente cu mai putina proteina. Oameni sanatosi au prezentat niveluri similare de serotonina transportata atat iarna, cat si vara. 

Simptomele tipice acestor tulburari sunt: energia scazuta, orele de somn peste limita normalului, greata si uneori starile de depresie.

Citeşte şi Anxietatea şi depresia, printre cele mai frecvente tulburări psihice în România