Vrei să te laşi de fumat? Poţi scăpa de ţigări în doar 21 de zile

Cercetătorii au descoperit că ai nevoie doar de 21 de zile să îţi schimbi un obicei nedorit sau să formezi unul nou în viaţa ta. Această perioadă de 21 de zile sunt necesare pentru ca traseele neuronale create în timpul desfăşurării unei noi activităţi, care se repetă pe parcursul acestei perioade zilnic, să se stabilizeze.

26 iun. 2014, 13:59
Vrei să te laşi de fumat? Poţi scăpa de ţigări în doar 21 de zile

Dr. Maxwell Maltz a observaz din practica medicală că pacineţilor cu membrele amputate le-au trebuit 21 de zile pentru a nu mai simţi diverse senzaţii denumite „membre fantomă”. Totodată, în domeniul chirurgiei estetice, pacientul are nevoie tot de 21 de zile pentru a se obişnui cu noua înfăţişare.

Citeşte şi Fumatul, mai periculos decât acum 50 de ani. Află cum îţi SCURTEAZĂ VIAŢA ţigările moderne

Acest răstimp este necesar pentru a elimina un automatism şi pentru a-l face să dispară. Astfel, un vechi obicei se dizolvă şi lasă drum liber unuia nou care începe să se contureze tot mai viguros, scrie manager.ro.

Gandeste-te cum ar arata viata ta cu un obicei nou si ce te-ar motiva sa faci schimbarea. De exemplu, daca iti formezi un obicei ca seara, dupa ce mananci, sa faci o plimbare rapida sau o alergare usoara (in loc sa lenevesti pe fotoliu uitandu-te la televizor), vei avea un corp mai suplu. Daca te lasi de fumat, vei avea o piele frumoasa si fara riduri, vei respira mai bine si te vei bucura de mai multa sanatate. Daca mananci fructe in loc de dulciuri, vei avea mai multa energie. Daca vei invata sa gatesti, vei manca mai sanatos.

Toate comportamentele care se repeta mai mult de 21 zile devin obiceiuri.

Citeşte şi Propunere INEDITĂ: Medicii vor să interzică ţigările pentru toţi cei născuţi după anul 2000