Vrei să-ţi cumperi ieşirea mai devreme la pensie? Calculează aici cât ai de plătit

Până la finele anului 2018, românii au posibilitatea de a achita retroactiv contribuția la pensii pentru perioadele anterioare în care n-au fost asigurați în niciun sistem de pensii, însă numai în limita a cinci ani. 

25 ian. 2018, 09:10
Vrei să-ţi cumperi ieşirea mai devreme la pensie? Calculează aici cât ai de plătit

Suma exactă de plată depinde de mai mulți factori, iar din acest articol îți poți estima contribuția la pensii datorată pentru perioadele din ultimii cinci ani în care n-ai avut calitatea de asigurat în sistemul public (sau în alte sisteme autohtone) de pensii. 

Cu ajutorul calculatorului anexat articolului, poți afla cam cât ai plăti pentru vechime. Mai exact, persoanele care doresc să achite retroactiv contribuția la pensii pentru perioadele din ultimii cinci ani în care n-au fost asigurate pot descărca de la finalul acestui articol un calculator ce permite estimarea sumei totale de plată.

Pentru a estima valoarea plății aferente contribuțiilor pentru condiții normale de muncă, trebuie să alegi data de început și data de încheiere pentru această perioadă. Introdu anul și apoi luna pentru fiecare din aceste perioade.

Calculatorul va însuma valorile reprezentând contribuțiile sociale la pensii datorate pentru condiții normale de muncă pentru perioada astfel aleasă.

Continuarea, pe avocatnet.ro.