Vrei să ţii o dietă? Iată ce alimente e bine să eviţi!

Te-ai decis că vrei să urmezi o dietă, mai ales că vrei să arăţi cât mai bine în costumul de baie? Noi îţi spunem ce alimente este bine să eviţi pe parcursul acesteia pentru ca rezultatele să fie vizibile în timp scurt.

RomaniaTV.net
21 iun. 2018, 09:36
Vrei să ţii o dietă? Iată ce alimente e bine să eviţi!

Nu consuma paste

Consumul de paste nu este indicat în dietele de slăbit, deoarece au un conținut caloric ridicat (o ceașcă de spaghete gătite are aproximativ 220 de calorii). În plus, adăugarea unui sos peste spaghete crește numărul caloric.

Fără cartofi prăjiți

Toata lumea iubeste cartofii prajiti, desi sunt considerate unele dintre cele mai nesanatoase alimente. Cartofii prajiti, nu numai ca sunt bogati caloric, dar contin si multe grasimi procesate. Poți alege, în schimb, alternativa sănătoasă – cartofi copți sau fierți.

Citeşte şi Dieta cu fructe sau cum să slăbeşti rapid, în doar trei zile

Uită de produsele de patiserie

Fie ca sunt merdenele, covrigi, placinte sau tarte, aceste produse nu trebuie incluse in regimul de slabire. Produsele de patiserie sunt preparate din faina alba, grasimi, aditivi si margarina, ceea ce le transforma in adevarate bombe calorice.

Alimentele de tip „light”

În alimentele light, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, gen aspartam (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii. Light înseamnă că din unele alimente este înlocuit zahărul, din altele grăsimile.

De exemplu, un iaurt fructat cu 0% grăsimi, de numai 125 g, îţi vine să crezi că poate aduce mai multe calorii decât unul cu 2,8% grăsimi? De vină sunt fructele, ¬care măresc numărul glucidelor (zahărului).

Nu consuma sucuri carbogazoase

În cazul sucurilor fără calorii, lucrurile stau altfel. Când suntem la dietă, bem numai sucuri light şi ne întrebăm de ce nu dăm niciun gram jos. Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue au studiat acest efect. Ce-au descoperit ne explică Susan Swithers, coordonatoarea studiului:

„Gustul alertează corect corpul, care se aşteaptă să primească mai multe calorii, dar când aceste calorii sunt absente, sistemul devine ineficient. Alimente care doar imită gustul, dar nu oferă şi caloriile implicite, perturbă, în cele din urmă, organismul”.

Din moment ce în corp nu se instalează senzaţia de saţietate, dată de calorii, şi nici nu se activează procesul de ardere a caloriilor, tindem să mâncăm sau să bem mai mult.

Află cum se ţine dieta japoneză şi câte kilograme slăbeşti AICI.