Vrei un somn bun? Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci în pat

Pentru a avea un somn bun si a te odihni noaptea cum se cuvine, ar trebui sa iti pastrezi patul si dormitorul drept un sanctuar al relaxarii. Iata cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata in pat daca vrei sa ai un somn bun, iar a doua zi de dimineata sa te trezesti cu pofta de viata.

19 nov. 2015, 21:17
Vrei un somn bun? Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci în pat

Gustarile inainte de culcare? Adio somn bun!

Stiai ca obiceiurile gresite de dinainte de culcare te pot tine treaz noaptea? De exemplu, daca ai consumat o cina consistenta inainte de culcare este mai greu sa adormi. Asta pentru ca mancatul noaptea declanseaza refluxul gastro-esofagian prin care acidul din stomac iese prin esofag si provoaca arsurile gastrice. Nu ai cum sa dormi bine. Daca trebuie neaparat sa mananci, alege o combinatie sanatoasa de proteine si carbohidrati cum ar fi un bol de cereale, unt de arahide si paine integrala, branza.

Televizorul te tine departe somnul bun

Multi dintre noi considera televizorul o parte esentiala a dormitorului, dar privind showurile inainte de culcare iti vei strica somnul. Stirile suparatoare, triste sau certurile din emisiunile de noapte iti pot tine minte treaza si pulsul ridicat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.