Vrei weekend de 3 zile? Propune-i ASTA şefului tău

Dacă te numeri printre angajaţii care şi-ar dori să lucreze doar patru zile pe săptămână fără sacrificii prea mari în ceea ce priveşte remuneraţia, află că poţi avea cel puţin 26 de weekenduri prelungite pe an.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 11:06
Vrei weekend de 3 zile? Propune-i ASTA şefului tău

Exista cinci variante pe care le-ai putea discuta cu seful, astfel incat sa ai ziua de vineri libera.

1. Propune o zi libera o data la fiecare doua saptamani

Daca esti dispusa sa renunti la 10% din salariu, poti sa ii propui sefului sa muncesti cele 40 de ore saptamanale standard doar doua saptamani pe luna si sa ai doua saptamani in care sa iti iei ziua de vineri libera. Astfel, vei avea 144 de ore lucrate pe luna, adica doar cu 10% mai putin decat cele 160 pe care le-ai munci in mod obisnuit. Daca nu esti dispusa sa renunti la un procent din salariu pentru cateva zile libere, atunci citeste in continuare.

2. Propune o saptamana comprimata de tip 4/10

Munceste 10 ore pe zi timp de 4 zile, dupa care iti poti lua linistita o zi libera in saptamana urmatoare. Astfel iti patrezi salariul intreg si ai doua ore lucrate in plus in pe care le poti aduna pentru a compensa o alta zi libera la alegere. Ai grija, insa, ca acele 2 ore lucrate in plus in fiecare zi sa se faca simtite in activitatea pe care o desfasori. Daca doar faci act de prezenta, seful va regreta cu siguranta ca a acceptat propunerea si iti va retrage privilegiul.

3. Propune o saptamana comprimata de tip 5/4/9

Intr-o saptamana muncesti de luni pana vineri cate 9 ore pe zi (45 de ore), iar in saptamana urmatoare muncesti de luni pana joi tot 9 ore pe zi (36 de ore). Ai in total 81 de ore care iti permit sa iti iei liber intr-o zi de vineri din doua in doua saptamani, fara sa ti se taie din salariu.

Citeste mai mult pe feminis.ro.