SCANDALOS! „Vrem pedeapsă egală cu durata plăcerii! Nu e viol, este doar SEX SURPRIZĂ”. SEMNEAZĂ PETIŢIA

PETIŢIA pentru arestarea violatorilor din Vaslui a depăşit 400.000 de semnături. Următorul termen al procesului va avea loc pe 14 august. 

11 aug. 2015, 08:52

CAZUL VIOLUL DIN VASLUI. Rudele si sustinătorii agresorilor de la Vaslui nu s-au sfiit să sprijine violatorii si au dus o campanie de denigrare a fetei. Reamintim grupul pe Facebook, „Apel către toti cei care o cunosc pe M. R. M (numele fetei) „, creat de Dorina Burada, mama violatorului Silviu Burada. „Vã rugăm, dacă o cunoasteti si ne puteti ajuta, să lăsati comentarii în acest grup”, era îndemnul acesteia. La fel de „vestit” este si mesajul unui vãlenar, care a postat pe Facebook: „Vrem pedeapsă egală cu durata plăcerii! Nu se cheamã viol, este doar SEX SURPRIZÔ, „Nu meritãm cinci ani pentru cinci minute de plăcere„. Când violatorilor li s-a aplicat mãsura controlului judiciar, iar Vãleniul s-a umplut de jurnalisti, alti sustinãtori ai acestora au dat declaratii la fel de infame: „Stiti ce ar trebui sã facã tot Vãleniul? Sã vinã toti, asa, sã vã violeze (n.r. amenintare adresatã jurnalistelor), ca sã vedeti violatori, dacã asa strigati în toatã tara”, „S-au pierdut niste bãieti virgini, si-au pierdut virginitatea acolo, cine plăteste?”, „Nu au fãcut nimic, au pupat o fată”.

Avocaţii a trei dintre cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, acuzaţi că ar fi violat o fată de 18 ani, din Vaslui, au depus o cerere la Curtea de Apel Iaşi, invocând presiunea mediatică asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui şi asupra magistraţilor Judecătoriei Vaslui.

Primul termen privind solicitarea lui Silviu Ovidiu Burada, Silviu Avădani şi Petrică Ionuţ Bolboceanu a fost stabilit pentru 2 septembrie.

„Este introdusă cererea de către mine şi doamna avocat Butnariu. Cred că atitudinea cea mai corectă este ca judecata să fie făcută de o altă instanţă care are aceeaşi competenţă, în condiţiile în care există o presiune media foarte mare asupra celor din Judecătoria Vaslui”, a declarat Bogdan Luca, avocatul unuia dintre cei şapte acuzaţi.

Fata violată din Vaslui, ameninţată cu moartea: „A încercat să dea cu maşina peste ea” VIDEO

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.

În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri.