PROGNOZA METEO. ANM: Vreme deosebit de rece în a doua partea a lunii martie. Când se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Meteorologii ANM anunţă, pentru săptămâna viitoare, vreme deosebit de rece, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, iar în mare parte din ţară se vor înregistra precipitaţii. Spre finalul lunii martie se întrevede o încălzire treptată.

RomaniaTV.net
18 mart. 2018, 12:32
PROGNOZA METEO. ANM: Vreme deosebit de rece în a doua partea a lunii martie. Când se încălzeşte

PROGNOZA METEO – INFORMARE METEOROLOGICĂ DE LAPOVIŢĂ ŞI NINSORI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21. Temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.


PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Vremea se va răci accentuat. Temperatura aerului va continua să scadă, astfel că minima nopții se va situa în jurul valorii de -5 grade.

Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie cu depunere de polei, iar spre seară și la începutul nopții și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în cursul după-amiezii cu viteze în general de 55 km/h, apoi va mai diminua din intensitate.

Atenţie, şoferi! Poliţiştii dau AMENZI conducătorilor auto cu maşini neechipate cu cauciucuri de iarnă

Ploaie îngheţată în Capitală. Prognoza meteo specială pentru Bucureşti. Când începe să ningă

„Săptămâna începe cu vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi mult mai coborâte faţă de ce ar fi normal în ultima parte a lunii martie. Vor fi temperaturi care ziua nu vor trece de -4, -5 grade în Moldova, 0 grade în partea de sudul ţării, iar în Bucureşti vor fi în jur de 0 grade. Vor fi temperaturi negative noaptea, -4 şi -6 grade şi temperaturi spre limita gerului sau chiar sub -10 grade în nordul, centrul, nord-estul ţării în special în nordul Moldovei. Aşteptăm precipitaţii care o să continue săptămâna viitoare, ce vin dinspre bazinul Mării Mediterane. Acolo se vor forma depresiuni atmosferice ce vor veni înspre Peninsula Balcanică, Marea Neagră. Ca urmare, în mare parte din ţară, dar mai ales în jumătatea de sud, vor fi intervale cu precipitaţii, primele vor începe chiar de mâine şi vor ţine până marţi seara. Ulterior, aşteptăm alte precipitaţii la mijlocul săptămânii, spre ziua de joi. În condiţiile în care temperaturile vor fi coborâte, probabil că şi în partea sudică vor fi ninsori”, a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorogolul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Mihai Huştiu.

Informare meteorologică, valabilă până marţi. Lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece

„Dacă până acum zăpada s-a aşternut în Moldova, unde în această dimineaţă aveam şi 25 de centrimetri de zăpadă la staţia meteo Rădăuţi, în noaptea de luni spre marţi, dar şi marţi şi spre mijlocul săptămânii, un strat de zăpadă este prognozat să se depună şi în partea sudică a ţării, inclusiv în Bucureşti. Este de menţionat şi poleiul, mai ales începând din această după-amiază, dar şi de mâine. Sunt temperaturi în jur de 0 grade, sunt precipitaţii mixte, ceea ce înseamnă de fapt producere de polei în anumite zone, dar mai ales în partea sudică, sud-vestică. Asta ar fi pentru săptămâna viitoare, chiar înspre 25 martie urmând ca vremea să se mai încălească, iar la final de lună să ne apropiem treptat de normalul perioadei. Pentru final de lună, ar însemna temperaturi ziua cam între 8 şi 15 grade, deci după 25 martie se întrevede o încălzire treptată a vremii”, a mai explicat meteorologul.