Vreme extremă, doi bărbaţi au murit. Mai multe persoane au ajuns la spital cu traumatisme la nivelul membrelor

Vremea extremă creează probleme în mai multe zone din ţară. 27 de judete sunt sub avertizare de vreme rea. Doi oameni au murit din cauza vremii extreme, în Iași și în Vrancea. Şapte persoane din Alba Iulia au alunecat şi au căzut, suferind traumatisme la nivelul membrelor.

18 ian. 2018, 08:28
Vreme extremă, doi bărbaţi au murit. Mai multe persoane au ajuns la spital cu traumatisme la nivelul membrelor

Prin numărul de apel unic 112, în jurul orei 08.10 s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconștientă găsită în zăpadă în localitatea Păulești. La fața locului s-a deplasat un echipaj SAJ VN cu o ambulanță.

Din nefericire, au identificat trupul neînsuflețit al unui bărbat. Din primele verificări, nu au fost identificate aspecte care ar putea conduce la ipoteza că decesul s-a produs din cauza hipotermiei.

Bărbatul decedat are 75 de ani. Polițiștii efectuează verificări pentru a fi stabilită cauza decesului.

Vezi si: Şcoli închise din cauza vremii, ninsorile creează probleme în mai multe zone din ţară

Un batran din comuna ieseana Tutora, sat Chiperesti, a murit joi dimineata din cauza faptului ca echipajul medical solicitat nu a putut ajunge la el, fiind blocat in zapada.

Familia unui barbat, in varsta de 77 de ani, a solicitat prin 112 interventia urgenta a unei ambulante, deoarece acesta prezenta o sincopa. Apelul a fost facut la ora 6.38. Echipajul a ajuns in jurul orei 7.10 in apropiere de localitate, dar a ramas blocat in nameti la o distanta destul de mare fata de locul solicitarii.

Autoritatile locale au fost solicitate sa intervina pentru a deszapezi drumul, insa a fost mult prea tarziu pentru batran. Cadrele medicale au reusit sa ajunga la acesta abia dupa ora 8, cand era deja decedat.

Potrivit bzi.ro, barbatul era cunoscut cu probleme cardiace.

„Am fost solicitati la ora 6.38 sa intervenim in localitatea Chiperesti, pentru un pacient in varsta de 88 de ani cu sincopa. A fost dirijat imediat un echipaj medical cu asistent. In jurul orei 7.10 a ajuns in zona localitatii, iar la o distanta de peste doi kilometri fata de unde se afla pacientul ambulanta a ramas blocata. S-a cerut sprijinul autoritatilor locale care s-au implicat cu utilaje de deszapezire. La pacient s-a ajuns dupa ora 8, dar din pacate acesta era decedat”, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi.

Tot din cauza zăpezii, şapte persoane din Alba Iulia au alunecat şi au căzut, suferind traumatisme la nivelul membrelor, potrivit reprezentanţilor ISU.

Alba se află sub atenţionare de cod portocaliu în zona de sud şi de cod galben pentru restul.