Vreme extremă: Estul Australiei, devastat de o furtună extrem de periculoasă

Estul Australiei, inclusiv oraşul Sydney, a fost devastat de o furtună extrem de periculoasă. Trei oameni au murit, zeci de locuinţe au fost distruse, iar peste 215.000 de case nu au curent electric. Vântul a bătut cu peste 130 de kilometri pe oră.

21 apr. 2015, 14:40
Vreme extremă: Estul Australiei, devastat de o furtună extrem de periculoasă

Estul Australiei a înregistrat cele mai abundente precipitaţii din ultimii 100 de ani – 312 litri pe metru pătrat în 24 de ore. Într-un oraş, patru case au fost luate, pur şi simplu de ape. Un martor a filmat şi a publicat imaginile pe internet.

Trei persoane au murit şi alte două sunt date dispărute. 50 de oameni au fost salvaţi din mijlocul apelor de către serviciile de urgenţă. Autorităţile au ordonat evacuarea mai multor localităţi şi le-au cerut oamenilor să evite orice deplasări.

Peste 100 de şcoli au fost închise, iar zeci de zboruri au întârzieri. Aeroporturile din zonă, inclusiv cel din Sydney, funcţionează deocamdată, dar autorităţile nu exclud posibilitatea să le închidă mai târziu.

Aproximativ 215.000 de case au rămas făcă curent electric şi deocamdată nu se ştie când va putea fi reluată alimentarea cu energie. Turiştii au fost sfătuiţi să rămână în hoteluri şi să nu se aventureze pe plaje. La Sydney, valurile depăşesc 11 metri înălţime. Meteorologii au veşti proaste. Furtuna se va înrăutăţi în următoarele ore.