Vreme rece în toată ţara cu vânt ploi, lapoviţă şi ninsori. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Vremea se află într-un proces de răcire accentuat în toată ţara. Marţi, vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu rafale ce vor depãşi pe crestele 80...100 km/h. Cerul va fi temporar noros ziua când va mai ploua local în nordul şi centrul ţãrii şi izolat în celelalte zone. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade. Se va produce brumã, local în nord-vest şi centru şi izolat în zona deluroasã din sud. Şi în Capitală, vremea devine rece pentru această dată, ziua sunt condiţii de ploaie slabă de scurtă durată. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2018, 14:40
Vreme rece în toată ţara cu vânt ploi, lapoviţă şi ninsori. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

În prima parte a nopţii, în Oltenia, Moldova, Dobrogea şi local în Muntenia vântul va mai avea intensificãri, cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona montanã va continua sã sufle tare, cu peste 100 km/h pe crestele Carpţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curburã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi în general moderate cantitativ în sud-est. În restul teritoriului vor mai fi ploi pe arii restrânse, iar în zona montanã, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din nord-vest şi din centru, unde cu totul izolat vor fi condiţii de brumã.

LA BUCUREŞTI, cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 9…11 grade.

Marţi, vremea se va rãci accentuat şi în sudul şi sud-estul teritoriului, devenind rece pentru aceastã datã în toate regiunile. În special pe parcursul zilei, vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu rafale ce vor depãşi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curburã 80…100 km/h, dar local şi temporar şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în Moldova, unde viteza la rafalã va atinge 55…70 km/h. Cerul va fi temporar noros ziua când va mai ploua local în nordul şi centrul ţãrii şi izolat în celelalte zone, apoi va deveni variabil spre senin. În zona montanã înaltã, în general, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre -2 grade. Se va produce brumã, local în nord-vest şi centru şi izolat în zona deluroasã din sud.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va rãci accentuat, devenind rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare ziua când vor fi condiţii de ploaie slabã, de scurtã duratã, apoi se va însenina treptat. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 6…7 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

MIERCURI, vremea va fi rece pentru aceastã datã în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 19 de grade, iar cele minime între -2 şi 10 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Se va produce brumã, local în nord-vestul şi centrul teritoriului şi izolat în rest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri, ziua în sud-est şi la munte, iar noaptea în extremitatea de nord, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea şi Bãrãgan, precum şi în zona montanã înaltã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rece pentru aceastã datã, urmând a se înregistra o temperaturã maximã în jurul valorii de 18 grade şi o minimã de 5…6 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã pânã în jur de 2 grade. Cerul va fi variabil în cursul zilei şi senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.

JOI vremea se va încãlzi uşor, dar va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temperaturile maxime se vor situa între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Îndeosebi în centrul ţãri, pe arii restrânse se va produce brumã.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent, dar vremea se va menţine rece, dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 7…8 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. În zonele joase de relief, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În weekend, valorile termice vor scãdea uşor în regiunile vestice în prima zi a intervalului, iar în rest se vor situa în general jurul mediilor multianuale. Local şi temporar va ploua, în prima zi a intervalului în nord-est şi centru, apoi îndeosebi în jumãtatea sudicã.