Vremea extremă face ravagii în Europa. Inundaţii puternice în Marea Britanie, Spania şi Italia

Vremea extremă continuă să facă ravagii în mai multe ţări din Europa. În Marea Britanie, zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric din cauza unei furtuni puternice. Situaţia este gravă şi în Spania, unde valuri uriaşe de înălţimea unui bloc cu patru etaje au lovit uscatul. Autorităţile au instituit stare de alertă.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 12:36
Vremea extremă face ravagii în Europa. Inundaţii puternice în Marea Britanie, Spania şi Italia

Oamenii din sud-vestul Marii Britanii sunt disperaţi, inundaţiile din zonă durează deja de o lună, iar zeci de mii de hectare de culturi agricole au fost distruse. Cel mai afectat este comitatul Somerset, care a fost vizitat de Prinţul Charles. Acesta a mers cu barca şi chiar cu un tractor prin zonele inundate. 

Moştenitorul coroanei britanice chiar a criticat autorităţile pentru că au intervenit greu.

Vremea face ravagii şi pe coasta de nord-vest a Spaniei, unde valuri de 13 metri au măturat plajele. Furtunile violente din largul Oceanului Atlantic au fost însoţite de rafale de vânt de peste 140 de kilometri pe oră.

Situaţia rămâne gravă şi în mai multe regiuni din Italia, aflate sub ape. Râurile au ieşit din matcă şi au inundat oraşe întregi. Din păcate, prognozele meteo nu sunt bune, ploile torenţiale vor continua.