Vremea face ravagii în ţară. Mai multe localităţi din Vrancea sunt izolate din cauza zăpezii UPDATE

Ninsorile abundente fac deja probleme în ţară. Mai multe sate din Vrancea sunt izolate în aceste momente din cauza nămeţilor care au atins în unele locuri chiar şi un metru şi jumătate. Utilajele de dezăpezire nu fac faţă, iar vântul puternic aduce zăpada înapoi pe carosabil. Zeci de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, iar în jurul Capitalei se circulă cu dificultate din cauza acumulărilor de apă la intrarea pe Şoseaua de Centură dinspre DN6 precum şi pe DN6 Bucureşti  - Alexandria.

28 nov. 2017, 07:20

Nici n-a venit oficial iarna, că ninsorile au creat deja probleme. Mai multe localităţi din Vrancea şi Braşov au rămas fără curent electric sau izolate în nămeţi, în vreme ce pe platoul Bucegi, la Sfinx, un grup de 60 de persoane a rămas blocat. 

SATE IZOLATE DIN CAUZA NĂMEŢILOR ÎN VRANCEA

A nins foarte mult în comuna Vintileasca. Pe alocuri, din cauza vântului, s-au format nămeți de un metru și jumătate, potrivit vrancea24.ro. Utilajele Secției de Drumuri Naționale nu fac față să deszăpezească porțiunea DN2R, până în satul Bahnele. De aceea, și Primăria Vintileasca intervine pe drumul național cu două buldoexcavatoare, deși autoritățile locale au de curățat, la rândul lor, drumuri comunale.

„Se înaintează foarte greu cu utilajele de deszăpezire din cauza viscolului. Bate foarte tare vântul și dă zăpada înapoi pe carosabil. S-au format troiene de un metru și jumătate în zonele Bahnele, Poiana Stoichii. Intervenim și noi cu tot ce avem la dispoziție dar e foarte greu”, a declarat Viorel Spătaru, primarul comunei Vintileasca, pentru vrancea24.ro.

De asemenea, în satul Neculele 350 de familii a rămas fără energie electrică din cauza viscolului.

 

A nins abundent şi în judeţul Braşov. 

A fost prăpăd noaptea trecută şi pe drumurile din Braşov. Ninsorile abundente au luat şi de data aceasta prin surprindere autorităţile care nu au reuşit să intervină la timp pentru dezăpezire. Drumul alunecos a pus în mare dificultate şoferii, iar în comunele Cristian şi Prejmer zeci de locuinţe au rămas fără curent electric.

Şoferii au fost revoltaţi pentru că şi de data aceasta autorităţile au fost luate prin surprindere, iar incidentele din cauza drumul acoperit cu gheaţă nu au întârziat să apară. Din fericire la această oră situaţia a revenit la normal, autorităţile au intervenit pentru dezăpezirea drumurilor, iar furnizarea curentului electric a fost reluată.

În minivacanţa de Sfântul Andrei – 1 Decembrie, turiştii care vor sosi în staţiunile pe pe Valea Prahovei, Poiana Braşov sau Bran vor avea un cadru natural feeric pentru relaxare. 

Iarna s-a instalat în toată regula şi în munţii Şureanu, din judeţul Alba, unde peisajul este de basm. În acest moment, pârtiile de la “Poarta Raiului” sunt în totalitate acoperite de zăpadă, iar sezonul de schi ar putea începe mai devreme decât era preconizat. 

 

De luni seara, judeţele Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş sunt sub atenţionare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte.

Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00.


Mureş: Peste 2.000 de consumatori fără electricitate din cauza vremii nefavorabile

2.146 de consumatori din cinci localităţi din judeţul Mureş sunt fără energie electrică după ce mai mulţi copaci sau crengi au căzut peste liniile de electricitate,  fiind avariate 41 de puncte de transformare. Avariile sunt în Târgu Mureş, Sângiogiu de Mureş, Acăţari, Corunca şi Bozeni.

Trei trenuri de călători au acumulat întârzieri după ce tronsonul feroviar Deda – Topliţa a fost blocat de arbori cazuţi peste calea ferată.

 

TRAFIC ÎNGREUNAT DIN CAUZA PLOILOR PE ŞOSEAUA DE CENTURĂ

Vremea rea provoacă probleme şi în Capitală. Un copac a căzut peste cinci mașini, pe Calea Griviței. Pompierii au intervenit cu un echipaj şi o autospecială cu macara.

 

Probleme grave sunt și lângă Bucureşti. În comuna Pantelimon mai multe gospodării au fost inundate. Tot marţi dimineaţă, Pasajul Jilava a fost inundat. Din cauza acumulărilor de apă( kilometrul 10+500 de metri) traficul a fost deviat pe următoarele rute ocolitoare:

DJ401D Dărăşti – Măgurele – Calea Rahovei;
DJ401A Copăceni – Vidra.
De asemenea, sunt acumulări de apă şi la intrarea în DNCB dinspre DN6 precum şi pe DN6 Bucureşti – Alexandria, între kilometrii 8+600 de metri şi 9+900 de metri (se circulă pe câte o bandă pe sens).

Precizăm că din această cauză viteza de rulare este scăzută şi sunt formate coloane de autovehicule în zonele afectate de acumularile de apă.

 

Ninsori viscolite în Argeş

Utilajele de deszăpezire au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pe drumurile județene din cinci comune argeșene în care a nins viscolit.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean (CJ) Argeș, utilajele Regiei Județene de Drumuri au acționat în comunele Tigveni, Sălătrucu, Șuici, Mioarele și Lerești.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGSU), pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în zece localităţi din judeţele Braşov, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Mureş şi Sibiu.

În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din 2 curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare.

Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a trei autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă, în 33 localităţi din judeţele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava şi Vâlcea se înregistrează avarii, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situaţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.
Pompierii din Bucureşti intervin pe podul Jilava unde se înregistrează o acumulare de apa pe carosabil, dar şi pe Calea griviţei unde un copac a căzut pe cinci autoturisme.

De asemenea, în localitatea Pantelimon a fost semnalată acumulare de apă într-o gospădărie.

Citeşte şi Municipiul Bucureşti şi 12 judeţe, grav afectate de vântul puternic: acoperişuri distruse, copaci căzuţi, localităţi fără curent