VREMEA ÎN CAPITALĂ. Şanse mari de NINSOARE începând de sâmbătă seară

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, la sfâşit de săptămână. După ce prima parte a zilei de sâmbătă va fi predominată de ploi, spre seară îşi fac apariţia ninsorile în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi Moldova. Iarna îşi intră în drepturi şi în Capitală, unde, tot de sâmbătă seară, se aşteaptă ninsorile.

28 nov. 2014, 20:07
VREMEA ÎN CAPITALĂ. Şanse mari de NINSOARE începând de sâmbătă seară

În noaptea de vineri spre sâmbătă vor mai fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, însă problema va rămâne în continuare poleiul, pentru că în regiunile din centru, sud şi est vor fi temperaturi negative cuprinse între -3 şi 0 grade Celsius. „Din păcate, în straturile mai înalte ale atmosferei este un aer mai cald care determină prezenţa ploii şi a burnitei şi care la nivelul solului îngheaţă instantaneu, formându-se poleiul„, a declarat la România TV meteorologul ANM Mihai Tinu.

Sâmbătă vor fi, din nou, precipiaţii, mai ales sub formă de ploaie, în Banat şi în Crişana, ploi şi lapoviţă în Transilvania. Sâmbătă noapte, în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea vor predomina ninsorile.

În această noapte şi sâmbătă va mai ninge şi în Moldova, dar slab cantitativ. Temperaturile nu se modifică semnificativ. Sâmbătă vor fi de la -3 în Moldova, până la 10-11 grade Celsius în Banat, unde este mai cald decât în mod obişnuit„, a precizat Mihai Tinu.

CITEŞTI ŞI: VREMEA LA MUNTE: Frig şi ploi. Există pericolul producerii poleiului

Frig de crapă pietrele în depresiuni

Vineri noapte vor fi -6 grade Celsius, iar sâmbătă noapte -8 grade Celsius. Temperaturile nu coboară aşa de mult, pentru că cerul se va menţine mai mult noros şi vor fi şi destul de multe precipitaţii„, a mai spus meteorologul.

Sâmbătă seară ninge în Bucureşti

În Capitală, sunt condiţii destul de slabe de precipitaţii în noaptea de vineri spre sâmbată şi sâmbătă dimineaţă. Dacă vor apărea vor fi, mai ales, sub formă de ploaie şi există riscul de formare a poleiului.

Sâmbătă după-masă vor începe precipitaţiile, la început sub formă de ploaie, dar odată cu intrarea în seară şi noapte, vorbim de lapoviţă şi ninsoare„, a mai precizat meteorologul.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu a cerut aplicarea de tratamente împotriva formării poleiului, dacă vremea o va impune