Vremea va fi RĂCOROASĂ în weekend, dar ploile vor fi rare şi slabe cantitativ. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

În zilele următoare vremea rămâne răcoroasă, dar ploile vor apărea doar izolat şi nu vor cădea în cantităţi semnificative. Totuşi, încă vă puteţi face planuri pentru sfârşitul de săptămână.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 15:31
Vremea va fi RĂCOROASĂ în weekend, dar ploile vor fi rare şi slabe cantitativ. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri vremea ramane racoroasa, desi soarele isi face aparitia, numai în nordul, nord-vestul şi centrul tarii fiind umbrit, din cand in cand, de nori ce lasa pe alocuri ploi slabe. Vântul se intensifica la munte, în Oltenia şi Moldova şi numai izolat prin restul zonelor. Temperaturile maxime vor pleca de la 13 grade in estul Transilvaniei pana la 23 de grade in Lunca Dunarii.

La Bucureşti, desi se arata soarele de dimineata, temperaturile raman la valori modeste. Amiaza nu aduce mai mult de 20…21 de grade, iar vantul isi face si el simtita prezenta.

Sâmbătă se mai incalzeste putin în cea mai mare parte a ţării, dar vorbim in continuare de o vreme răcoroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Dupa temperaturile destul de modeste din orele diminetii, ce coboara chiar pana la 0 grade in zonele depresionare, amiaza vine si ea cu valori destul de modeste, maximele urmând sa se situeze intre 14 grade, in Maramures si Transilvania, si 24 de grade, in extremitatea sudica a tarii. Peste regiunile intracarpatice şi zona de munte vor predomina norii ce lasa pe arii restrânse ploi slabe, iar la munte, la peste 1.800 de metri, vor fi posibile şi precipitaţii mixte. În restul zonelor cerul va fi variabil si ploua foarte putin. Vântul printe putere cam peste tot prin tara, dar mai ales la munte.

În Capitală, soarele este umbrit de nori din cand in cand, dar fara sa fie amenintatori, asa ca va puteti face planuri de iesit in aer liber, numai ca trebuie sa va imbracati adecvat. Nu vor fi mai mult de 21…22 de grade, iar vantul isi face simtita prezenta.

Ziua de duminică aduce temperaturi uşor mai scăzute decât normalul perioadei în majoritatea zonelor. Se arata soarele, dar din cand in cand acesta imparte cerul cu norii, mai ales în centru şi în estul tarii unde izolat ploua slab. În zona montană înaltă sunt asteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul ramane mai nervoas în regiunile estice şi sud-estice, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 de grade, in vest, nord si centru, şi 23 de grade in sud.

Vremea va ramane răcoroasă in Bucuresti si duminica. Trecator soarele se ascunde printre nori, dar nu sunt sanse de ploaie. Vantul este linistit, iar temperatura maximă va fi de aproximativ 21 de grade.

Temperaturile vor rămâne destul de scăzute şi în prima parte a săptămânii ce urmează, mai ales in nordul, centrul şi estul ţării. Ploile nu lipsesc din peisaj, iar acestea fi posibile în majoritatea regiunilor, dar vor fi slabe cantitativ si vor viza in special regiunile din nordul, nord-estul si centrul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade.