Vulpescu, PSD: Programul lui Ponta, un program al reconcilierii naţionale, politice şi sociale

Candidatul PSD la prezidenţialele din noiembrie, Victor Ponta, este singurul candidat cu un Proiect pentru România, care propune oprirea scandalului şi începerea construcţiei, afirmă deputatul social-democrat Ionuţ Vulpescu, transmite Agerpres.

23 sept. 2014, 17:27
Vulpescu, PSD: Programul lui Ponta, un program al reconcilierii naţionale, politice şi sociale

Vulpescu subliniază că liderul social-democraţilor este singurul candidat care a venit în faţa românilor cu un proiect concret de ţară, cu o viziune şi cu un mesaj clar.

‘Programul său prezidenţial publicat astăzi surprinde esenţa a ceea ce au nevoie românii în perioada următoare: oprirea scandalului şi blocajului politic, care produc efecte negative din punct de vedere social şi economic, mutarea accentului pe toate acele valori care ne unesc ca români, stabilirea unui nou model de preşedinte, unul care uneşte şi construieşte, nu unul care dezbină şi distruge, aşa cum am avut în ultimii 10 ani. Este un program al reconcilierii naţionale, politice şi sociale, un program al guvernării prin dialog şi consens. Este un program care pune în prim-plan cetăţeanul şi oportunităţile oferite de noul statut al României, de ţară membră a comunităţii euro-atlantice’, detaliază Vulpescu într-un comunicat de presă.

El spune că programul lui Victor Ponta arată clar şi direcţia economică în care trebuie să se îndrepte ţara noastră – consolidarea creşterii economice, dezvoltare durabilă, folosirea inteligentă a resurselor şi capacităţii de inovare a românilor, de creştere a competitivităţii ţării noastre şi de îmbunătăţire a poziţiei României în UE şi în lume, în paralel cu repararea nedreptăţilor sociale, reducerea inegalităţilor şi redirecţionarea creşterii economice în folosul românilor.

‘Mai mult, Victor Ponta a dovedit nu doar că este capabil să genereze un astfel de proiect, dar, în calitatea sa de prim-ministru, a demonstrat că îl poate pune în practică. Aşteptăm să vedem dacă şi restul celor care vor să reprezinte România îşi iau în serios candidatura. Deocamdată nu vedem din partea lor decât lozinci, vorbe goale, resuscitarea unor clişee care au făcut mult rău României, iar în loc de proiect, resuscitarea fricii de duşmani inexistenţi. În locul unei viziuni despre viitorul naţiunii aceştia oferă doar gargară politică pe la televiziuni’, conchide deputatul PSD Ionuţ Vulpescu.