Weekendul vine cu ninsoare, ploi şi vânt VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează că la sfârşitul săptămânii precipitaţiile îţi vor face simţită prezenţa, iar la munte vântul alert va viscoli ninsoarea. Temperaturi vor fi plăcute, cu maxime de până la 9 grade Celcius în regiunile sudice şi sud-vestice.

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 17:27
Weekendul vine cu ninsoare, ploi şi vânt VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri cele mai multe şanse de soare sunt în sudul şi sud-estul ţării. În rest însă, cerul este aproape acoperit de nori şi nu lipsesc nici precipitaţiile, mai ales ninsori în nord şi centru, dar şi la munte unde vântul alert viscoleşte ninsoarea. În Moldova şi Crişana sunt şi lapoviţe sau ploi, se menţin, aşadar, condiţiile pentru depuneri de polei, iar temperaturile zilei se încadrează între -1 grad în Transilvania şi 9 grade în sud-vestul ţării.

În Capitală, ziua de vineri aduce vânt de vest, care suflă destul de puternic şi nu lasă prea mulţi nori să se adune pe cer, soarele îşi face şi el simţită prezenţa şi adună în termometre aproximativ 7 grade. Până la amiază, ne aşteaptă o zi destul de plăcută pentru început de ianuarie.

Sâmbătă, razele soarelui îi răsfaţă mai mult pe locuitorii din sudul ţării. În rest, cerul este mai mult acoperit de norii purtători de precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare în nord, nord-est şi centru şi mixte, doar pe alocuri, în celelalte regiuni, favorizând producerea de polei. Vântul suflă mai viguros în centrul şi estul ţării, dar mai ales la munte, unde viscoleşte şi spulberă zăpada. Maximele temperaturii aerului pornesc de la -1 grad în depresiuni şi ating 8, 9 grade în regiunile sudice şi sud-vestice.

În Capitală, sâmbătă soarele împarte cerul cu norii, care abia spre seară se mai înmulţesc şi noaptea pot să lase o lapoviţă trecătoare sau o fulguială. Vântul nu trece de moderat, iar la amiază termometrele indică  aproximativ 6 grade generoase.

În dimineaţa zilei de Bobotează gerul nu se va face simţit în acest an, nici în estul Transilvaniei nu se înregistrează mai puţin de -7 grade în zorii zilei, iar până la amiază se adună în termometre -3 grade în depresiuni şi 6 cu plus în Oltenia. Precipitaţiile, tot slabe şi tot ninsori, preferă zona de munte şi regiunile estice ale ţării noastre, în rest numai izolat şi trecător cad câţiva fulgi de nea. În est, sud-est şi la munte şi vântul suflă cu putere.

În Bucureşti, ziua de Bobotează începe cu -2 grade în termometre şi la prânz se ating valori de 3, 4 grade, peste zero, dar sunt înnorări şi, mai ales în orele dimineţii, este posibil să fulguiască, cu vânt nu mai tare de moderat.

Perspsectiva meteo pentru primele zilei din săptămâna ce urmează este de vreme rece în jumătatea de est a ţării, dar mai ales în Moldova şi estul Transilvaniei, unde în orele amiezelor temperaturile nu depăşesc -4 grade. În schimb în regiunile vestice pătrunde aer cald dinspre Atlantic şi mercurul se ridica în termometre spre valori primăvăratice, de 8 şi chiar 9 grade Celsius. Nu lipsesc însă precipitaţiile, ploi şi lapoviţe în vest şi sud-vest şi doar ninsori în rest, mai probabil însă în jumătatea de nord a ţării. Iar vântul încă are răbufniri la munte şi în regiunile centrale şi sud-vestice.