WhatsApp se modifică. Utilizatorii îşi pot urmări poziţionarea geografică în timp real

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 08:47 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 08:49 // Sursa: romaniatv.net

Utilizatorii popularei aplicaţii de chat WhatsApp vor avea cât de curând posibilitatea de a-şi împărtăşi unii altora în timp real coordonatele geografice.

WhatsApp intră în rândul aplicaţiilor care oferă ceea ce în termeni de specialitate se numeşte "location sharing" - transmiterea, respectiv vizualizarea poziţiei geografice cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet, potrivit news.ro.

Orice utilizator al aplicaţiei va putea să-şi transmită poziţia uneia sau mai multor persoane. Noua facilitate va funcţiona în timp real, iar cei cărora le este transmisă poziţia vor putea să-l urmărească pe o hartă, în timp ce se deplasează, pe cel care a iniţiat această funcţie.

Transmiterea poziţiei poate fi realizată apăsând butonul de ataşamente şi alegând opţiunea Location, iar apoi Share Live Location. Cel care iniţiază această opţiune poate o alege un interval de timp pentru care se face transmiterea în timp real a poziţiei. Poate fi vorba de 15 minute, o oră sau o opt ore şi, de asemenea, există posibilitatea opririi în orice moment.

Transmiterea poziţiei în timp real este posibilă atât individual, cât şi pentru grupuri. Orice membru al unui grup îşi poate partaja poziţia astfel încât fiecare utilizator să vadă unde se află ceilalţi participanţi şi să transmită în acelaşi timp propria poziţie.

Ca orice informaţie trimisă şi primită prin intermediul WhatsApp, partajarea poziţiei geografice este criptată, astfel încât interceptarea acesteia, deşi nu este imposibilă, nu se află nici la îndemâna oricui.

WhatsApp nu este prima aplicaţie care oferă o facilitate de acest gen. Facebook Messenger, Google Maps sau iMessage deţin deja funcţii similare, însă asta nu înseamnă că cel puţin o parte din cei peste 1,2 miliarde de utilizatori WhatsApp nu vor aprecia noua opţiune. Există destule situaţii în care această facilitate poate fi utilă. De exemplu, copii le pot transmite poziţia geografică în timp real părinţilor, pentru ca aceştia din urmă să ştie unde se află.

Noua funcţie va fi implementată treptat pe parcursul următoarelor săptămâni şi va fi disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
WhatsApp whatsapp GPS
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H