POKER: CE ÎNSEAMNĂ UN TURNEU „SATELIT” ?

Nu, nu e un termen din astronomie. Una din inventiile din poker care permit celor cu buzunare mici sau chiar fara bani sa castige premii imense sunt turneele tip "satelit". Aceste turnee nu ofera participantilor bani, ci bilete de intrare in turnee cu taxe mari pe care altfel participantii nu si le-ar permite.

18 nov. 2015, 18:21
POKER: CE ÎNSEAMNĂ UN TURNEU „SATELIT” ?

Cel mai faimos exemplu din istoria pokerului este calificarea americanului Chris Moneymaker la World Series of Poker 2003. El a jucat un satelit online de doar 39 de dolari, s-a calificat la Main Eventul de 10.000$ din Las Vegas si l-a castigat devenind primul campion mondial de poker calificat dintr-un satelit online, incasand odata cu acest titlu 2,5 milioane de dolari si declansand „Efectul Moneymaker” – explozia globala a popularitatii pokerului online.

In consecinta, accesul la cateva zeci de mii bune de euro este permis si celor cu bani de buzunar sau chiar gratuit. De pilda, cel mai mare festival de poker din Romania, winmasters Poker Open va avea un turneu principal cu 400.000 euro garantati si peste 80.000 de euro pentru locul 1. Taxa de intrare in turneu este de 550 euro dar… aici intervin
„satelitii”. Organizatorii au pregatit turnee de calificare live si online, cu sume plecand de la zero sau de la doar cativa centi.

Consultand pagina organizatorului www.wpo.ro, observam cat de multe optiuni de castigare a unui bilet in turneul principal sunt.

Ce sanse sunt insa pentru un incepator sa ajunga atat de departe, incat sa si incaseze bani dintr-un asemenea turneu de poker? In primul rand, banii sunt distribuiti unui numar mare de participanti – intre 10 si 15% din inscrisi. Asadar, nu e nevoie sa castigati un turneu ca sa aveti o „zi de leafa” de toata frumusetea. E suficient sa fiti mai bun decat unii din ei. Si gratie faptului ca pokerul inseamna si mult noroc, nu numai abilitati, oricine are acces in zonele de varf ale competitiei. Exemple sunt nenumarate: amatori care au incasat milioane in turnee intesate de profesionisti.