Wizz Air: Aeronava care a aterizat forţat la Roma a fost supusă inspecţiei tehnice în mai

Aeronava Wizz Air Airbus A320 care a decolat din Bucureşti şi a aterizat de urgenţă la Roma, sâmbătă dimineaţă, are 13 luni vechime şi a fost supusă celei mai recente inspecţii tehnice în luna mai a acestui an, informează compania aeriană într-un comunicat.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 17:51
Wizz Air: Aeronava care a aterizat forţat la Roma a fost supusă inspecţiei tehnice în mai

„Toţi membrii echipajului (paru însoţitori de zbor şi doi piloţi) sunt de la baza din Bucureşti, iar căpitanul are o experienţă de 12.000 de ore de zbor acumulată în cadrul Forţelor Aeriene Italiene şi altor companii comerciale. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create şi mulţumeşte echipajului şi membrilor aeroportului pentru asistenţa oferită pasagerilor şi pentru gestionarea situaţiei în mod corespunzător”, spune Daniel de Carvalho, director de comunicare al companiei Wizz Air.

Zborul Wizz Air, W6 3141, de sâmbătă, din Bucureşti spre Roma, Aeroportul Ciampino, cu 165 de pasageri la bord şi şase membri ai echipajului a fost redirecţionat spre Aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgenţă din cauza unei probleme cu trenul de aterizare.

„Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8.15 iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat iniţial răniţi dar a fost oferită asistentă medicală unor pasageri care păreau a fi afectaţi de stres, fiind eliberaţi apoi de sub observaţie medicală”, mai spune Daniel de Carvalho, adăugând că Wizz Air şi Airbus cooperează cu autorităţile pentru investigaţie.

Majoritatea pasagerilor erau români, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa. Căpitanul, italian, a fost cel care a solicitat să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă.

Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare, iar pilotul a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri, poliţişti şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului.

Potrivit presei italiene, căpitanul Rabitti Martini a salvat situaţia, executând la perfecţie o manevră periculoasă pentru aterizarea aeronavei în condiţiile date.