World Ski Awards 2017. A fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din România

World Ski Awards, eveniment care a avut loc la Kitzbuhel, şi-a desemnat laureaţii pe 2017, acesta fiind un indicator foarte important pentru amatorii de schi din întreaga lume.

21 nov. 2017, 15:24
World Ski Awards 2017. A fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din România

În cursa pentru desemnarea celor mai bune staţiuni de schi din lume au participat şi nouă domenii schiabile din România: Predeal, Rânca, Straja, Vatra Dornei, Vidra Transalpina, Arena Platoș Păltiniș, Azuga, Poiana Brașov și Sinaia.

Dintre acestea, staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, acesta fiind primul an în care România este inclusă pe lista nominalizărilor. „2017 este primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor în cadrul World Ski Awards, singura iniţiativă globală care premiază şi promovează excelenţa în turismul de iarnă, eveniment aflat la cea de-a V-a ediţie. Din cele nouă staţiuni nominalizate din ţara noastră, prin vot direct, Sinaia a câştigat trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanţilor oraşului, în cadrul Galei World Ski Awards„, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Primăria Sinaia.

Cea mai bună stațiune turistică din lume le-a revenit, în acest an, francezilor din Val Thorens. Cel mai bun domeniu de freestyle îl au elveţienii de la LAAX, iar cel mai bun hotel de schi îl regăsim tot în Elveţia, W Verbier. Cu prilejul galei a fost acordat şui un premiu mai puţin convenţional, cel mai bun domeniu schiabil indoor, premiul fiind atribuit Dubaiului.