WRC: Sebastien Loeb a câştigat Raliul Spaniei

Pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen) a câştigat duminică Raliul Spaniei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial (WRC), cu un avans de numai 2,9 secunde faţă de compatriotul său Sebastien Ogier (M-Sport Ford), care a preluat conducerea în clasamentul general. Echipajul românesc Simone Tempestini - Sergiu Itu (Citroen C3R5) a încheiat pe locul 22 cursa desfăşurată în regiunea Catalonia, la peste 25 minute de învingător, anunţă Agerpres.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 13:08
WRC: Sebastien Loeb a câştigat Raliul Spaniei

Înaintea ultimei etape a sezonului, prevăzută peste două săptămâni în Australia, Sebastian Ogier, aflat în cursa pentru cucerirea celui de-al şaselea său titlu mondial, are un avans de doar trei puncte faţă de belgianul Thierry Neuville (Hyundai), clasat pe locul al patrulea în cursa iberică. Estonianul Ott Tanak (Toyota), aflat pe locul al treilea în ierarhia generală, la 23 de puncte de Ogier, a încheiat Raliul Spaniei pe poziţia a şasea.

Sebastien Loeb, pilot cu nouă titluri de campion mondial de raliuri în palmares, a înregistrat cu această ocazie a 79-a victorie din cariera sa. El participă anul acesta doar la câteva curse din calendar, sub culorile echipei Citroen, după ce s-a retras din WRC la finele anului 2012.

Clasamentul final al Raliului Spaniei:
1. Sébastien Loeb-Daniel Elena (Franţa-Monaco/Citroën C3) 3h 12:08.0
2. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Franţa/Ford Fiesta) la 2.9
3. Elfyn Evans-Daniel Barritt (Marea Britanie/Ford Fiesta) la 16.5
4. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Belgia/Hyundai i20) la 17.0
5. Dani Sordo-Carlos Del Barrio (Spania/Hyundai i20) la 18.6
6. Ott Tanak-Martin Jorveoja (Estonia/Toyota Yaris) la 1:03.9