Daniel Tudorache: Cozmin Guşă va fi şeful meu de campanie, în cazul în care voi candida la alegerile locale

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunţat marţi că, dacă va candida la alegerile locale de anul viitor, Cozmin Guşă va fi şeful său de campanie.

12 nov. 2019, 15:18
Daniel Tudorache: Cozmin Guşă va fi şeful meu de campanie, în cazul în care voi candida la alegerile locale

Daniel Tudorache a declarat marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu se pune problema excluderii lui Cozmin Guşă din PSD.

„E un simplu membru, nu îşi doreşte nimic altceva. El a spus că vine pentru campania de la locale, la sectorul 1, să sprijine. Atât! (…) Eu zic că e un câştig. Nu am spus de ce…, cu televiziunea sau fără televiziune… E un câştig. A fost şeful de campanie al lui Geoană şi, dacă ne aducem bine aminte, Geoană a câştigat alegerile – asta e”, a precizat Daniel Tudorache.

El a adăugat că decizia de a-l primi pe Guşă în partid a fost a lui.

„Eu nu consult pe nimeni când aduc pe cineva în partid. Este dreptul meu, ca şi preşedinte (de organizaţie – n.r.)”, a spus edilul.

În ce priveşte criticile adresate PSD în trecut de către Guşă, Tudorache a replicat: „Aşa a făcut şi Rareş Bogdan şi uite că face bine pentru imaginea PNL”.

Referindu-se la scorul obţinut de PSD sector 1 la alegerile prezidenţiale de duminică, Tudorache a declarat că acesta a fost superior celui de la europarlamentare.

Cozmin Guşă s-a înscris pe 28 octombrie în PSD, adeziunea sa fiind depusă la Organizaţia PSD sector 1. Guşă a fost secretar general al PSD în perioada 2001 – 2003, când lider al partidului era fostul premier Adrian Năstase. 

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, pentru a analiza rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a stabili strategia pentru turul al doilea. De asemenea, va fi dezbătută implicarea filialelor locale în aceste alegeri, dar şi excluderea Anei Birchall din partid.

Citeşte şi: CEx PSD. A început şedinţa de bilanţ a turului I al alegerilor prezidenţiale. Excluderi din partid, pe ordinea de zi UPDATE