Fost fotbalist în Premier League arestat pentru trafic de cocaină: „Am împărţit vestiare cu Messi”

Jhon Viafara a jucat în Europa la Portsmouth, Southampton şi Real Sociedad, după ce în 2005 a câştigat Copa Libertadores cu Once Caldas.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 18:08

Jhon Viafara nu este un nume foarte cunoscut, dar mijlocaşul nu a avut o carieră lipsită de realizări. În 2004 a jucat cu Once Caldas finala Copei Libertadores (corespondentul Champions League în America Latină) împotriva mult mai titratei Boca Juniors şi a şi câştigat trofeul, marcând un gol decisiv şi fiind ales omul meciului. Această performanţă l-a adus în vizorul cluburilor europene, mai ales că deja era şi un obişnuit al „naţionalei” Columbiei, astfel că în 2005 a fost transferat la Portsmouth, apoi la Southampton, ajungând să joace şi în La Liga pentru Real Sociedad.

Viafara a fost arestat în martie 2019 în oraşul Cali, cunoscut pentru traficul de droguri şi făcut faimos de Crtelul din Cali, unul dintre rivalii mai cunoscutului Cartel din Medelin, condus ani la rând de Pablo Escobar. Viafara a fost acuzat că ar fi contribuit la traficarea a peste două tone de cocaină dinspre Columbia în Statele Unite, trecând prin America Centrală. Săptămâna aceasta el a primit decizia de extrădare în SUA

Cât timp a fost arestat în Columbia, Viafara a povestit jurnaliştilor cum s-a adaptat la viaţa din închisoare, după ce fusese obişnuit cu o viaţă luxoasă, de fotbalist.

„Cel mai greu a fost fără familie și să mă obișnuiesc cu mâncarea de aici. Toată viața am ținut o dietă anume. Aici nu există lux, a trebuit să mă adaptez. Dar l-am regăsit pe Dumnezeu. Afară, eram orbit de faimă și l-am lăsat deoparte pe Dumnezeu”, a declarat fostl mijlocaş.

„Am împărțit vestiare cu Messi, acum o fac cu oameni din închisoare, care au fost la război în Columbia”, le-a spus Viafara reporterilor prezenţi la faţa locului atunci când era urcat în avionul cu care a fost extrădat în Statele Unite.