Inspectorii care au fost în control la liceul din Arad au avut probleme medicale

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 10 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja 40 de adolescenţi. Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi trafic de substanţe periculoase.

14 ian. 2020, 15:40
Inspectorii care au fost în control la liceul din Arad au avut probleme medicale

Inspectorii sanitari care au mers în control la Liceul German din Arad s-au simțit rău și au prezentat aceleași simptome pe care le-au avut elevii care au ajuns la spital – spune Mioara Coman, directorul Inspecției Sanitare de stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Dosar penal în cazul dezinsecţiei de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad. Cursurile au fost suspendate

Firma care a realizat dezinsecția la Liceul German din Arad este din Hunedoara și s-a ales acum cu dosar penal – a precizat șefa Inspecției Sanitare de Stat.

Cursurile ar urma să se reia peste două zile. În tot acest timp, femeile de serviciu trebuie să spele din două în două ore băncile și podelele,iar geamurile trebuie să fie în permanență deschise.

Până marţi dimineaţă, la spital s-au prezentat 40 de adolescenţi, dintre care 14 au rămas internaţi.