Yahoo devine Altaba: CEO-ul Marissa Mayer pleacă de la conducere

După ce a încheiat înţelegerea cu Verizon Communications Inc., Yahoo Inc. îşi va schimba conducerea formată din câţiva director vechi, printre care şi CEO-ul Marissa Mayer şi co-fondatorul David Filo, ambii rămânând doar la nivelul de directori.

10 ian. 2017, 11:28
Yahoo devine Altaba: CEO-ul Marissa Mayer pleacă de la conducere

Yahoo îşi va schimba numele în Altaba, care reprezintă o combinaţie de cuvintele „alternate” şi „Alibaba”, pentru că Yahoo reprezintă o componentă a Alibaba Group Holding Ltd.

Eric Brandt, care s-a alăturat conducerii Yahoo în luna martie 2016 ca Former Chief Financial Officer al Broadcom Corp. va deveni noul Preşedinte al Altaba, potrivit The Wall Street Journal care citează documentele oficiale. Acesta va fi însoţit de patru alţi directori care se află acum la conducerea Yahoo, inclusiv Thomas McInerney, care a făcut parte din comitetul independent de directori Yahoo care a condus procesul de licitare anul trecut.

Schimbările vor avea loc după ce se încheie vânzarea către Verizon, contra unei sume de 4,8 miliarde de dolari. Se pare că Verizon ar putea termina cu achiziţionarea Yahoo sau va renegocia termenii din cauza spargerilor de conturi ce au avut loc în ultima perioadă, scrie noobz.ro.

Verizon a devenit din ce în ce mai nesigur cu privire la această afacere după cea de-a doua spargere a miliarde de conturi de e-mail Yahoo care a fost făcută publică luna trecută.

Şase directori Yahoo vor pleca după vânzarea Verizon, inclusiv Mayer, Filo şi Maynard Webb Jr, care a fost director din februarie 2012 şi a fost numit preşedinte în august 2013. Începând de luni, Webb a devenit preşedinte emerit.

Din conducere va mai pleca Jane Shaw, care s-a alăturat echipei în 2014, ca de altfel şi Eddy Hartenstein care s-a ocupat de media şi Richard Hill, CEO al Novellus Systems Inc.

Citeşte şi Yahoo Messenger dispare. Compania americană trimite la „Recycle Bin” aplicaţia lansată în 1998