YouTube, anunţ important. Anul viitor renunţă la reclamele ce pot fi ignorate după doar 30 de secunde

YouTube va renunţa începând din 2018 la reclamele care pot fi ignorate doar după un interval de 30 de secunde pe această platformă online specializată în publicarea şi vizionarea de fişiere audio şi video.

21 feb. 2017, 11:17
YouTube, anunţ important. Anul viitor renunţă la reclamele ce pot fi ignorate după doar 30 de secunde

Reprezentanţii companiei Google, care deţine serviciul YouTube, au confirmat această informaţie în cadrul emisiunii ”Newsround”, difuzată de BBC. Ei au spus că doresc să se concentreze pe „formate care îi mulţumesc atât pe utilizatori, cât şi pe advertiseri„. Reclamele care pot fi ignorate abia după un interval de timp destul de lung sunt considerate supărătoare de către mulţi dintre utilizatorii platformei YouTube, iar Google a introdus deja formate publicitare mai scurte.

Directorul unei agenţii media consideră că noua strategie YouTube reflectă diferenţele dintre conţinuturile video online şi serviciile de televiziune clasice. „Reclamele cu durate de 30 de secunde reprezintă o moştenire rămasă din era televiziunii„, a spus Will Smyth, directorul agenţiei media Agenda21.

A fost un element TV standard care a fost plasat online, dar el nu este cea mai eficientă metodă pentru a face publicitate. Noua strategie îi va încuraja pe advertiseri să devină mai creativi în ceea ce priveşte modalităţile de utilizare a platformei YouTube„, a adăugat el.

Multe alte site-uri, inclusiv site-ul internaţional al grupului BBC, conţin reclame ce pot fi ignorate abia după 30 de secunde şi care sunt ataşate de conţinuturile lor video.

Cererea advertiserilor pentru conţinuturi video este mare, dar există o anumită penurie în ceea ce priveşte calitatea conţinuturilor. Va fi o afacere bună pentru toată lumea dacă toţi cei implicaţi se vor concentra pe „skippables” („reclame ce pot fi ignorate”) – oamenii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte derularea reclamelor, iar advertiserii nu vor mai fi nevoiţi să plătească dacă reclamele lor vor fi ignorate” a adăugat Will Smyth.