Zăpadă de 44 de centimetri în Ceahlău şi de 25 de centimetri la Bâlea Lac. Transfăgărăşanul este închis

Stratul de zăpadă a crescut la 25 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraș, în zona turistică Bâlea Lac, unde accesul pe Transfăgărășan este în continuare oprit, drumarii nereușind încă să deszăpezească carosabilul din cauza viscolului.

RomaniaTV.net
14 oct. 2016, 06:18
Zăpadă de 44 de centimetri în Ceahlău şi de 25 de centimetri la Bâlea Lac. Transfăgărăşanul este închis

Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud de la Sibiu prognozează o zi fără viscol, dar cu vânt, pentru că nu vor mai fi precipitații, ceea ce i-ar putea ajuta pe drumari să îndepărteze zăpada de pe Transfăgărășan.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, este oprită de joi, din cauza stratului de zăpadă și a viscolului.

Dacă condițiile meteo vor fi bune, vineri este posibil să circule telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, singurul mijloc de transport spre această zonă turistică. Un drum cu telecabina, dus-întors, costă 60 de lei de persoană.

În munţii Ceahlău, pe vârful Toaca, stratul de zăpadă are 44 de centimetri, în Călimani acesta atinge 38 de centimetri, iar în Munţii Ţarcu – 24 cm.


Click pe hartă pentru mărire

Vineri dimineaţă, temperaturile au coborât sub limita de îngheţ la munte, iar în multe zone din ţară s-au apropiat de 0 grade Celsius.


Click pe hartă pentru mărire