Zăpada din Buzău, transportată în afara oraşului pentru a preveni inundaţiile

Publicat: Joi, 23 Februarie 2012 23:52 // Actualizat: Vineri, 24 Februarie 2012 01:05 // Sursa: RTV.net

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, afirmă că în oraş s-au depus 300 de milioane de metri cubi de zăpadă, însă până în prezent au fost transportaţi în afara oraşului doar 80.000 de metri cubi, astfel că nu sunt excluse inundaţiile dacă vremea se încălzeşte brusc.

Foto: politicata.wordpress.com

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, joi, că în oraş s-au depus, în urma ninsorilor, 300 de milioane de metri cubi de zăpadă, potrivit Mediafax.

El a afirmat că, până în prezent, doar 80.000 de metri cubi de zăpadă au fost transportaţi în afara municipiului, astfel că, dacă zăpada rămasă în oraş se va topi brusc, este posibil să apară inundaţii, care ar afecta mai ales cartierele mărginaşe. "Pentru a preîntâmpina inundaţiile, deşi nu suntem siguri că am reuşit, s-a procedat la evacuarea zăpezii. După calcule, ar fi aproape 300 de milioane de metri cubi de zăpadă, iar de evacuat s-au evacuat cam 80.000 de metri cubi", a spus Boşcodeală.

El a afirmat că este imposibil ca toată zăpada să fie transportată în afara oraşului, fiind vorba de o cantitate extrem de mare de omăt, speranţa de a nu se produce inundaţii fiind aceea ca temperaturile să nu crească brusc, iar topirea să se facă rapid.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu operaţiunile de deszăpezire, primarul Buzăului a declarat că acestea s-au ridicat la aproximativ trei milioane de lei.

Boşcodeală a precizat că banii nu au fost prinşi în buget, iar municipalitatea a trimis deja o solicitare către Prefectură pentru ca autorităţile centrale să suplimenteze sumele alocate municipiului Buzău.

"Nu am făcut o socoteală vis-a-vis de cheltuieli, dar cred că se va ajunge undeva pe la 3 milioane de lei. Dacă noi am cheltuit 3 milioane doar pentru municipiul Buzău, iar Guvernul a alocat 2,6 milioane pentru întreg judeţul, ce pretenţii să mai avem noi? Dacă aceşti bani nu vor veni, va trebui rectificat bugetul municipiului, astfel încât să alocăm mai mulţi bani la salubritate", a spus Boşcodeală.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inundaţii ninsori zăpadă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 feb 15:45
Răspunde | Votează email 0 email
Andrei
Voi verificati putin informatiile astea inainte de a le publica? Daca in Buzau ar fi nins 10m atunci cele 300 000 000 mc zapada ar fi insemnat o suprafata de 30 000 000mp. Adica 30 kmp. Dar Buzaul nu are suprafata asta.
24 feb 11:01
Răspunde | Votează email 0 email
poate
si banii au intrat in buzunarele lor, zapada e nemiscata, nisip nu exista peste poleiul de pe strada
24 feb 03:02
...s-au depus 300 de milioane de metri cubi de zăpadă, însă până în prezent au fost transportaţi în afara oraşului doar 80. Citește mai departe… Posted...
24 feb 00:09
... Source Article from http://www.rtv.net/zapada-din-buzau-este-transportata-in-afara-orasului-pentru-a-preveni-inundatiile_17594.html ...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H