Zborul MH-17: Anchetatorii olandezi au examinat într-o gară rămăşiţele pământeşti ale victimelor

O echipă de anchetatori olandezi a examinat luni rămăşiţele pământeşti ale victimelor zborului MH17 depuse în vagoanele unui tren în staţia Torez, din Ucraina, în apropiere de locul catastrofei, într-o zonă controlată de rebelii proruşi.

21 iul. 2014, 10:41
Zborul MH-17: Anchetatorii olandezi au examinat într-o gară rămăşiţele pământeşti ale victimelor

Purtând măşti şi însoţiţi de reprezentanţi ai OSCE, anchetatorii au deschis cinci vagoane, potrivit Agerpres.

Stocarea rămăşiţelor pământeşti este de bună calitate„, a declarat Peter Van Vilet, expert medico-legal olandez. Delegaţia a anunţat apoi că se va deplasa la locul prăbuşirii aeronavei Boeing-777, tragedie produsă joi seara şi soldată cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

Citeşte şi Presupusele cutii negre ale avionului malaezian prăbuşit, sub controlul rebelilor proruşi

În Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul ţării sale este ca trenul să plece spre zona controlată de trupele guvernamentale ucrainene.

Separatiştii au afirmat că observatorii internaţionali trebuie să fie prezenţi la plecarea trenului. Experţii olandezi sunt observatori internaţionali, ei pot să îndeplinească acest rol„, a adăugat Rutte.

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, „ţara care a suferit cel mai mult”, coordonarea anchetei asupra prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines şi să asigure transportul rămăşiţelor pământeşti ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Citeşte şi TRAGEDIE UCRAINA. Putin şi-a luat angajamentul să coopereze pentru recuperarea corpurilor

Ucraina este dispusă să transmită partenerilor noştri occidentali rolul de coordonare a anchetei privind circumstanţele producerii tragediei aeriene, iar Olanda ar putea conduce acest proces„, a afirmat şeful guvernului ucrainean. În acelaşi timp, el a spus că nu are dubii că avionul de linie malaezian a fost a fost doborât cu o rachetă din cadrul sistemului de rachete antiaerian BUK-M1, care a fost folosit de profesionişti.