Zborul MH17: Au fost IDENTIFICATE 173 de victime ale tragediei aviatice

Experţi în medicină legală au identificat alte 46 de victime ale prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines în Ucraina, numărul total al victimelor identificate ajungând la 173, a anunţat vineri Ministerul olandez al Justiţiei, informează AFP, citată de Agerpres.

22 aug. 2014, 17:34
Zborul MH17: Au fost IDENTIFICATE 173 de victime ale tragediei aviatice

‘Dintre cele 46 de noi victime identificate, 26 sunt olandezi, iar restul de 20 au o altă naţionalitate‘, a precizat ministerul într-un comunicat.

‘Rudele victimelor au fost informate’, a adăugat ministerul, menţionând că naţionalităţile victimelor care nu sunt olandeze vor fi făcute publice doar la solicitarea ambasadelor ţărilor în cauză.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Unele victime ar putea să nu fie niciodată identificate, deoarece căutarea rămăşiţelor umane la locul accidentului a fost întreruptă din cauza luptelor din zonă dintre armata ucraineană şi insurgenţii proruşi.