Zborul MH17: Moscova cere Berlinului să facă PUBLICE INFORMAŢIILE despre avionul malaezian doborât

Agenţia federală rusă de transport aerian Rosaviaţia a solicitat serviciilor secrete germane (BND) să facă publice informaţiile care, în opinia BND, demonstrează implicarea insurgenţilor proruşi în doborârea avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, cu 298 de pasageri la bord, în estul Ucrainei.

21 oct. 2014, 08:36
Zborul MH17: Moscova cere Berlinului să facă PUBLICE INFORMAŢIILE despre avionul malaezian doborât

Serviciul german de informaţii (BND) a anunţat la 19 octombrie că avionul de tip Boeing 777 a fost doborât cu o rachetă sol-aer Buk, sustrasă de separatişti proruşi de la armata ucraineană.

‘Nimeni nu cunoaşte probele furnizate de serviciul german de informaţii. Noi am cerut încă de la început ca orice persoană care cunoaşte fapte sau circumstanţe obiective să comunice aceste informaţii comisiei de anchetă olandeze. Partea rusă a făcut deja aceasta. Am prezentat deja comisiei de anchetă toate documentele de care am dispus’, a declarat luni directorul agenţiei Aleksandr Neradko, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia-24, citat de Ria Novosti.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie: Cum a fost doborât avionul cu 298 de pasageri din Ucraina

‘Se impune să nu se adere cu uşurinţă la ipoteza propusă de Republica Federală Germană, ci să se ceară ca serviciile de informaţii germane să facă publice informaţiile secrete care demonstrează vinovăţia uneia sau alteia dintre părţi’, a declarat şeful Rosaviaţia.

Potrivit expertului militar rus Igor Korotcenko, serviciile secrete germane nu dispun de toate informaţiile, spre deosebire de omologii lor americani, care ‘ştiu foarte bine că avionul a fost doborât de armata ucraineană’, potrivit Ria Novosti. De aceea, Washingtonul nu a publicat nicio fotografie reală sau alte dovezi care să confirme implicarea insurgenţilor proruşi în această tragedie, consideră acelaşi expert.

Citeşte şi Descoperire ŞOCANTĂ în avionul MH17: Un pasager purta o MASCĂ de OXIGEN pe faţă

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk, într-o zonă de conflict între armata ucraineană şi rebelii proruşi: 298 de persoane, între care 85 de copii, au pierit în această catastrofă aeriană.

La 10 septembrie, Olanda, însărcinată cu ancheta, a dat publicităţii un raport preliminar asupra cauzelor catastrofei. Experţii au confirmat că aeronava s-a dezintegrat în zbor în urma unor ‘prejudicii structurale provocate de impactul exterior cu un număr mare de proiectile cu ‘energie mare”.Cu toate acestea, nu a fost specificată originea acestor proiectile.