Zece autospeciale au intrat în dotarea ISU Olt

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a primit în ultimii trei ani zece autospeciale noi, iar în următoare luni va mai primi încă două autovehicule, respectiv o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile, în cadrul unui program regional de îmbunătăţire a bazelor operaţionale pentru situaţii de urgenţă, finanţat din fonduri europene.

20 oct. 2014, 14:36
Zece autospeciale au intrat în dotarea ISU Olt

Proiectul „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea S-V Oltenia”, prin care ISU Olt a primit anul acesta o autospecială de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, a fost finalizat luni. Cele două autospeciale menţionate au fost achiziţionate în a doua etapă a proiectului, după ce în prima etapă, începând din 2011, ISU Olt a primit opt autospeciale, scrie Agerpres.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, tot în cadrul programului regional menţionat până la finele anului va fi semnat contractul de finanţare pentru un nou proiect ce vizează dotarea ISU Olt, ce va primi o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile de capacitate mărită de trecere.

Cu echipamente similare au fost dotate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj, în cadrul aceluiaşi program regional care a beneficiat de asistenţă financiară nerambursabilă.

Citeşte şi ISU a fost dotat cu autospecială care funcţionează ca un spital mobil