Zece civili ucişi în raiduri aeriene în enclava siriană Ghouta de Est

Cel puţin zece civili au fost ucişi, în noaptea de joi spre vineri, în raiduri aeriene împotriva enclavei Ghouta de Est, fieful rebelilor vizat de aproape o lună de o ofensivă distrugătoare a regimului sirian, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 08:35
Zece civili ucişi în raiduri aeriene în enclava siriană Ghouta de Est

Raidurile, care au avut ca ţintă localitatea Saqba, au fost întreprinse de aviaţia Moscovei, aliată a regimului lui Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

‘Forţele regimului încearcă să avanseze spre localitatea Saqba’, a precizat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

Forţele regimului sirian, sprijinite de Rusia, au lansat la 18 februarie o ofensivă de o rară intensitate împotriva ultimului fief rebel de la porţile Damascului. Trupele guvernamentale au reuşit să recucerească peste 70% din enclavă, iar teritoriile aflate încă în mâinile rebelilor au fost divizate în trei sectoare izolate, a explicat OSDO, care dispune de o vastă reţea de informatori pe teren.

‘Lovituri aeriene ruse şi ale regimului sirian au vizat mai multe localităţi în sudul enclavei rebele, controlat de (gruparea rebelă) Faylaq al-Rahman’, a mai indicat Abdel Rahman.

Joi, circa 20.000 de civili din Hammouriye şi din împrejurimi, epuizaţi de săptămânile de bombardamente şi de anii de asediu, s-au refugiat din acest sector sudic, în faţa înaintării forţelor guvernamentale.

La Hammouriye, recucerită mai devreme în totalitate de trupele regimului, au reizbucnit joi seară lupte după o contraofensivă a grupării jihadiste Hayat Tahrir al-Sham, prezentă în enclavă, şi a facţiunii rebele Faylaq al-Rahman.

‘Hayat Tahrir al-Sham şi Faylaq al-Rahman au recucerit aproape întreaga localitate, dar luptele continuă la periferie’, 14 militari ai regimului fiind ucişi, a precizat vineri dimineaţă Abdel Rahman.